Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BEJ Constanţa a stabilit ordinea pe buletinele de vot. Lista completă (galerie foto+document)

ro

09 Nov, 2016 15:44 5002 Marime text
La ora 15:30 a început la Biroul Electoral Judeţean Constanţa şedinţa publică pentru tragerea la sorţi a ordinii candidaturilor pe buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.
 
La şedinţă participă 12 din cei 13 membri ai Biroului Electoral Judeţean. În sală se află câte un reprezentant al fiecărui partid înscris în alegeri.
 
Primele la tragerea la sorţi sunt partidele parlamentare, urmate apoi de formaţiunile care nu au deocamdată reprezentanţi în Parlament.
 
Tragerea la sorţi se face de îndată, iar motivele de contestaţie se fac pe loc, a explicat purtătorul de cuvânt al BEJ, Marius Cojocaru.
  
Fiecare bilet intră în urna de vot într-o bilă de plastic, pentru a nu exista riscul ca scrisul de pe bilet să fie la vedere.
 
Primul pe buletinul de vot va fi PSD, urmat de UDMR, apoi urmează PNL şi ALDE.
 
Nu există contestaţii în urma tragerii la sorţi. 

Extragerile sunt făcute de preşedintele BEJ, judecătorul Adrian Oprea.
 
A doua extragere vizează partidele neparlamentare:
 
Pe poziţia 5 se clasează PRU, poziţia 6 este ocupată de PMP, pe 7 vom avea USR, pe 8 Alianţa Noastră România, pe 9 Partidul Ecologist Român (PER), pe 10 Partidul România Mare (PRM), pe 11 Partidul Socialist Român.
 
Nu există contestaţii nici în urma acestei extrageri.
 
Urmează extragerea pentru cele 16 organizaţii ale minorităţilor naţionale. 

Pe poziţia 12 se va afla pe buletinul de vot Forumul democrat al germanilor din România, pe 13 Uniunea Democrată Turcă, pe 14 Uniunea Democrată a Slovenilor şi Cehilor, pe 15 Uniunea Polonezilor, pe 16 Asociaţia Macedonenilor, pe 17 Uniunea Croaţilor, pe 18 Asociaţia Italienilor din România, pe 19 Uniunea Armenilor din România, iar pe 20 Asociaţia Liga Albanezilor Români.
 
Pe poziţia 21 s-a clasat prin tragere la sorţi Uniunea Bulgară din Banat, pe 22 Uniunea Elenă din România, pe 23 Uniunea Culturală a Rutenilor, pe 24 Comunitatea Ruşilor Lipoveni, pe 25 Uniunea Sârbilor din România, pe 26 Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, iar pe ultima poziţie avem Asociaţia Partida Rromilor din Europa.
 
Acestor formaţiuni politice li se adaugă şi cei doi candidaţi independenţi Dinu Gheorghe pentru un post de deputat şi Ioan Corneliu Moth pentru o poziţie la Senat.
 
Nici în urma acestei runde de extrageri nu sunt contestaţii. 

În secţiunea Documente a acestui articol puteţi consulta ordinea completă a formaţiunilor politice, asociaţiilor şi candidaţilor independenţi aşa cum vor apărea ele pe buletinele de vot pe data de 11 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii