Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment aniversar la Scoala „Ion Jalea"

ro

03 Jul, 2010 03:46 1738 Marime text
Ieri dimineaţă, micii şcolarii ai clasei I B, coordonaţi de prof. Papuc Corina, au venit la şcoală cu gânduri frumoase pentru sărbătorirea zilei Şcolii ,, Ion Jalea", afirmând că o ,,simt tânără ca şi ei, dar înţeleaptă". Începând cu ora 8.00, micile ateliere de ,, Mâini îndemânatice" au proiectat şi construit şcoala aşa cum o văd ei în prezent şi viitor, folosind materiale diverse: plastilină, cutii de chibrituri goale, beţişoare, coli glasse, etc. A urmat o mică expoziţie cu premii.

Între orele 9.00 şi 10.00, elevii clasei I B au fost gazde, primind în vizită un grup de şcolari de la Şcoala Specială, Nr.2, Constanţa, îndrumaţi de prof. Boantă Mihaela, Sfetcu Ionică şi bibliotecar Sfetcu Marinela, activitate educativ-recreativă din cadrul Proiectului educaţional ,, Bucuria de a avea prieteni", protocol de colaborare realizat între cele două şcoli constănţene. Înţelegere, cunoaştere, o atmosferă caldă şi de bucurie i-a învăluit pe toţi copiii în acţiunile pe care le-au realizat: convorbiri, înmânarea unor amintiri realizate de elevii din ambele şcoli, prezentarea unor jocuri şi a unor programe muzicale, etc. Acest proiect îşi propune realizarea unor legături de prietenie între elevii celor două şcoli, în vederea socializării, a dezvoltării interesului faţă de cunoaşterea interumană, a sentimentelor de toleranţă, înţelegere, acceptare reciprocă şi întrajutorare.

Începând cu ora 10 şi 30 min, copiii clasei I B s-au bucurat de o frumoasă activitate didactică în colaborare cu şcolarii clasei a VIII-a, coordonaţi de doamna prof. Tatu Adriana, din cadrul Proiectului educaţional ,, Să învăţăm să ne jucăm!". Ziua a trecut repede, dar câştigul este mare, aşa cum spun versurile:

,,...Dacă trăiesc împărţind cu ceilalţi, copiii învată generozitatea.

Dacă trăiesc în onestitate, copiii învată să respecte adevărul.

Dacă trăiesc în corectitudine, copiii învată să fie drepţi.

Dacă trăiesc în bunăvointă , copiii invată să aibă încredere în ei şi ceilalţi.

Dacă trăiesc în prietenie, copiii învată că este plăcut să trăieşti în lume."

(,,Copii învaţă ceea ce trăiesc", Dorothy Law Nolte)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii