Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vinul săptămânii Rhein Extra Brut Rose

ro

09 Jul, 2011 00:00 1969 Marime text

vinul_4_iulie.jpgPentru cei care nu sunt familiarizaţi cu spumantele şi care vor să depăşească nivelul de gusturi de genul „cireşică" şi „fragola", Rhein Estra Brut Rose (brut, 12,5% vol. alc., prod.: Cramele Halewood) reprezintă cel mai bun mijloc de a te apropia de acest tip de vinuri.

Este direct, plăcut, iar în acelaşi timp denotă forţă şi eleganţă. Culoarea sa rose-coral, cu tente strălucitoare, este bine pusă în valoare de către perlaţia abundentă şi fină, care în gură amplifică notele de fructe roşii, mici. Aromele sale amintesc de dulceaţa de căpşune, cu tonuri evidente de nuci şi grapefruit.

Bine constituit şi armonios, cu o aciditate plăcută - dar nu de citrice, ci mai mult de măr verde - vinul vine în atac cu senzaţii dulcege plăcute, uşor vegetale, ca pe final să devină uşor amărui-vegetal, datorită drojdiilor. De fapt, punctul forte al acestui vin este tocmai această notă amărui-catifelată, specifică spumantelor, îmbrăcată de notele dulci de fructe.

Rhein Extra Brut Rose poate fi achiziţionat din magazinul on-line al producătorului cu aproximativ 35 de lei, sau din magazinele de vinuri sau de pe site-urile specializate, cu aproximativ 40 - 45 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii