Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:50 23 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România de Poveste Cum îl lăuda Traian Băsescu pe Nicolae Ceauşescu (video)

ro

23 Jun, 2013 14:00 1549 Marime text
Între cei care l-au lăudat pe Nicolae Ceauşescu şi i-au transmis urări cu ocazia diverselor evenimente s-a aflat şi actualul şef al statului român, Traian Băsescu. România TV, citând arhivelor ziarului Scânteia, a dezvăluit în cadrul emisiunii "România de poveste" textul mesajului pe care Băsescu i l-a trimis fostului dictator.

În urmă cu 27 de ani, în ziarul Scânteia, în cadrul rubricii “1986 - an de victorii în inflorirea patriei, în infăptuirea politicii partidului”, apare şi mesajul de bun augur al comandantului navei Biruinţa, Traian Băsescu care lăuda meritele lui Nicolae Ceauşescu pe plan extern.
Potrivit România TV, nava se afla în portul Yemba, din Arabia Saudită, unde abia sosise la încărcare. Echipajul petrolierului fruntaş pe flotă, în 1985, a transmis o radiogramă sub semnătura comandantului său, Băsescu Traian. Mesajul a fost publicat pe 3 ianuarie 1986, în pagina doi a ziarului Scânteia.
"În această noapte de la cumpăna anilor, cei 40 de navigatori de pe această plutitoare cetate de oţel construită în România îşi îndreaptă gândurile spre ţară, spre conducătorul partidului nostru, tovaraşul Nicolae Ceauşescu, spre toţi cei dragi de acasă.
După datină, cei aflaţi în cartul liber suntem în jurul pomului de iarnă, frumos împodobit, şi închinăm un pahar cu vin pentru succesele obţinute de poporul nostru în anul care a trecut, pentru rezultatele pe care le-am înregistrat şi noi, marinarii, şi care ne-au permis depăşirea planului la trafic cu 17 la sută, pentru succese şi mai mari în 1986", se arată în textul felicitării.

Video >>aici<<

Sursa: Rrtv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii