Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:24 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine, creştin-ortodocşii îi prăznuiesc pe Sfinții Ioachim și Ana, părinţii Fecioarei Maria

ro

08 Sep, 2014 13:22 1900 Marime text
An de an, după prăznuirea Sfintei Maria Mică sau Naşterea Maicii Domnului, pe data de 9 septembrie în calendarul ortodox sunt serbaţi Sfinţii Ioachim şi Ana, părinţii Fecioarei Maria. Cu acest prilej, mâine,  începând cu ora 8.30, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana”, situată strada Badea Cârțan, din municipiul Constanţa,.
 
Sfântul Ioachim era din neamul regelui David, în timp ce Ana, soția sa, a fost rudă cu Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezătorul. După o viață petrecută în post, rugăciune și fapte de milostenie, Dumnezeu le-a dăruit-o, la bătrâneţe, pe Fecioara Maria.
O veche tradiție spune că cei doi, Ioachim și Ana, erau bogați, însă avutul lor l-au împărțit în trei părți: o parte pentru trebuințele familiei, o altă parte o dăruiau săracilor, iar cea de-a treia Templului. 

Sfântul Ioachim a murit în vârstă de 80 de ani, după intrarea fiicei lui în Templul din Ierusalim. La doi ani după Sfântul Ioachim a murit și Sfânta Ana, care ajunsese la vârsta de 70 de ani. După moartea soțului său, Sfânta Ana a rămas în Templu, alături de Fecioara Maria.

Ti-a placut articolul?

Comentarii