Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Parada bijuteriilor pe patru roți (galerie foto)

ro

19 Oct, 2013 16:00 4650 Marime text
Colecţionarii de maşini clasice din Constanţa şi-au scos la plimbare bijuteriile ! Spre încântarea trecătorilor, peste 40 de autovehicule de colecţie au putut fii admirate în cadrul paradei de toamnă. Lustruite şi bine întreţinute maşinile au făcut furori pe străzile Constanţei stârnind admiraţia iubitorilor maşini clasice. Cei prezenţi la RetroParada Toamnei au admirat maşini dintre cele mai vechi, simboluri ale filmelor americane. Cel mai vechi exemplar pregătit de paradă a fost un Ford din 1929.
 
“Este vorba de un Ford Model A fabricație 1929 […] în acea vreme a fost destinată pentru transportul de lapte. Eu am restaurant total această mașină care provine din Uruguay.”, a declarat Dumitru Chirea, colecționar.
 
Un alt automobil care a făcut senzaţie a fost un Volvo fabicat în anii ‘70.
 
„Este mașina pe care am îndrăgit-o de când am văzut serialul “Sfântul” […] sigla “Sfântului” este deja pe capotă. Mașina a fost carosată de un suedez de un desenator de bărci. M-au impresionat performanțele atunci, prestația mașinii în serialul “Sfântul”, care a fost o reclamă enormă pentru Volvo”, a spus Ovidiu Ciobanu, alt colecționar.
 
Chiar dacă este costisitoare o astfel de pasiune, colecţionarii investesc periodic în achiziţionarea cât mai multor exemplare.
 
„În total am 52 de mașini, istorice 28 [...] ca și investit nu știu să vă zic o sumă anume pentru că n-am făcut niciodată niciun fel de calcul și nici nu mi-aș dori să calculez.”, a mai precizat colecționarul Dumitru Chirea.
 
Nelipsite de la paradă au fost şi vestitele Broscuţe nemţeşti construite cu profesionalism, robuste şi economice. Spectatorii acestei parade au fost încântaţi de frumuseţea automobilelor clasice achiziţionate atât din Europa cât şi din America.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii