Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Nicușor Constantinescu și Adrian Gîmbuțeanu vor fi cercetați în libertate

ro

28 Mar, 2014 19:24 2425 Marime text
Nicuşor Constantinescu va fi anchetat în libertate sub control judiciar, după ce magistrații Curții de Apel Bucureşti au respins cererea de arestare formulată de procurori. Instanţa a judecat recursul formulat de DNA la decizia Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus anchetarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, în libertate sub control judiciar. Decizia este definitivă. Înainte de recurs,
Tribunalul București a anunțat că Nicușor Constantinescu nu a fost arestat săptămâna trecută pe motiv că suferă de o boală gravă. Președintele Consiliului Județean Constanța ar avea cancer de prostată și acesta a fost și motivul pentru care s-a deplasat la o clinică din Statele Unite pentru investigații medicale.
 
Constantinescu este acuzat de 24 de infracţiuni într-un dosar de corupţie anchetat de DNA, cu un prejudiciu de 30 milioane euro. El e acuzat că ar fi blocat constant controalele Curţii de Conturi, comiţând astfel un abuz. În plus, Constantinescu este acuzat şi de faptul că nu a pus în executare hotărârile instanţelor prin care era obligat să emită certificate de urbanism pentru centralele eoliene. Şeful CJ susţine că nu a încălcat legea şi că este nevinovat.
În același dosar este cercetat și directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa Constanţa. Adrian Gâmbuțeanu a fost arestat pentru 30 de zile și a formulat recurs la decizia luată de Tribunalul București. Magistrații Curții de Apel București au admis contestația, astfel că s-a dispus punerea lui în libertate. Și în acest caz decizia este definitivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii