Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:30 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Muncitor român, pensie europeană

ro

22 Feb, 2014 13:56 1319 Marime text
Românii plecați în străinătate care lucrează în regim part-time sau cu normă completă își pot plăti asigurările sociale în România. Oricine este interesat poate încheia un contract de asigurare cu Casa de Pensii Constanța.
Orice persoană interesată de acest lucru poate încheia un contract cu Casa Județeană de Pensii. În vederea încheierii acestui contract, cel în cauză trebuie să se prezinte personal cu buletinul de identitate la compartimentul care se ocupă de acest lucru”, a declarat Kristina Mutiș, purtător de cuvânt Casa de Pensii Constanța.

Cei mai avantajați sunt românii care lucrează pe teritoriul statelor Uniunii Europene. Conform legislației în vigoare, stagiul de cotizare se calculează prin însumarea perioadelor de asigurare realizate în România cu cele de asigurare din afara țării. De această prevedere se bucură doar cei care lucrează cu contract de muncă. Nu este necesar ca solicitantul să îndeplinească simultan condițiile de pensionare în toate statele membre implicate. Legislația se aplică separat, pentru fiecare stat în parte.

Ti-a placut articolul?

Comentarii