Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, s-a aflat în vizită la Constanța

ro

11 Oct, 2013 23:16 2898 Marime text
Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a ajuns astăzi la Constanța cu trenul. A avut un program plin: a participat la discuții cu operatorii portuari și a verificat situația podului din Portul Constanța Sud.

Pentru prima dată de când au început lucrările de refacere a liniei Constanța-București, Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a călătorit cu trenul spre Constanța unde a ajuns conform programului CFR fiind întâmpinată de colegi de partid din teritoriu.

„ Ar putea fi un pic mai curat, în rest este confortabil, trenul a mers conform programului.„ a declarat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor

În ceea ce privește privatizarea CFR Marfă,  Ministrul Transporturilor nu se gândește la un eșec și speră ca de luni situația să fie clară și banii virați.

„ Nu există decât un singur termen, până luni ar trebui să intre banii în cont. Eu sper ca termenul să fie respectat, dar o să aflăm luni cum se finalizează.„ a adăugat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

Ministrul a ajuns la Prefectură unde a condus o ședință ce a vizat activitatea desfășurată de CFR, Administrația Porturilor și Administrația Portuară.

„ Am discutat despre Comandamentul de iarnă, detaliile tehnice cu privire la funcționarea Comandamentului într-un mod integrat. Am stabilit care este situația pe fiecare mod de transport, situația materialelor necesare, situația utilajelor necesare. Se va face o informare din partea directorilor de la CFR și din Port cu privire la materialele necesare pentru deszăpezire.„ a spus Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor

În ceea ce privește trecerea managementul Porturilor din Constanța există variante favorabile și  operatorii portuari.

„ Există variante în care ei să poată fi implicați într-un mod consultativ.„ a precizat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

La Compania Națională de Administrație a Porturilor Maritime, ministrul a luat parte la o altă ședință.

„ Sunt câteva decizii pe care trebuie să le luăm la nivelul Ministerului să dăm mandat în AGA pentru ca Autoritatea să-și rezolve niște probleme de funcționare.„ a afirmat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

Podul din Port Constanța Sud se află pe lista de priorități a Ramonei Mănescu. Deși nu există probleme de finanțare constructorii întâmpină dificultăți din cauza vremii.

„Sunt foarte multe probleme tehnice din cauza vremii, a vântului mai ales, toate montajele pe apă se fac doar dacă viteza vântului este de 15m/sec.„ a spus consultantul Anghel Stănescu.

Ministrul a vizitat și podul din Agigea. Pentru a  facilita traficul autovehiculelor grele, Ramona Mănescu a spus că în curând va fi pus la dispoziție un bac.

Autor: Ana-Maria Stancu

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costel 12 Oct, 2013 00:26 Problemele invocate de constructor pot fi acceptate de naivi.Problema legată de vânt e absurda.Si in caietul de sarcini e menționat regimul acestora in zona.In privința betonului poate sa ia beton de la stații din dreapta canalului,respectiv din constanta.Consultant și APC treziți-va!