Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Medgidia, oraşul eolienelor

ro

23 Sep, 2014 22:16 2082 Marime text
În cazul în care legislaţia în sectorul eolian ar deveni din nou favorabilă investitorilor, oraşul Medgidia ar avea de câştigat foarte mult de pe urma acestui segment din economie. Parcul industrial din localitate ar putea găzdui un important centru de producţie a eolienelor.
Primarul Valentin Vrabie, edilul comunei Peştera, învecinată cu municipiul Medgidia, consideră că dezvoltarea unui parc de producţie a eolienelor ar putea fi benefic atât economiei din zonă cât şi investitorilor.
"Există această soluție: fabrica de producere a eolienelor să se realizeze pe acel parc industrial, unde ar crea multe mii de locuri de muncă și foarte mulți bani din această afacere ar intra la bugetul de stat. Știu că primarul de la Medgidia și-ar dori să primească astfel de investitori", a declarat Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera.
Primarul municipiului Medgidia a făcut deja paşi importanţi pentru dezvoltarea producţiei eolienelor în Parcul Industrial Medgidia
"În Parcul Industrial de la Medgidia, există o suprafață concesionată pentru o firmă germană care va asambla eoliene în zona respectivă. Valența aceasta de dezvoltare a Parcului Industrial de la Medgidia este legată de posibilitatea de a construi turbine eoliene în zonă, pentru că și aici se dezvoltă patru proiecte de eoliene cu o capacitate totală de 121 MW", ne-a spus Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia.
Parcul Industrial reprezintă un element strategic pentru economia judeţului, iar administraţia publică locală din Medgidia doreşte ca potenţialul acestei zone să fie utilizat într-un mod cât mai eficient.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii