Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral 2021 Vergil Chițac, detalii despre sezonul estival în stațiunea Mamaia

ro

03 Mar, 2021 22:38 2098 Marime text
  • Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a vorbit în această seară pe B1 TV despre Comandamentul Litoral 2021.

Edilul susține că există anumite acțiuni necesare pentru ca Mamaia să redevină principala atracție turistică de la malul mării.

Am constituit un comandament, se cheamă Litoral 2021, și acest lucru a izvorât din necesitatea pregătirii sezonului estival de anul acesta, vizând acțiuni ferme pe mai multe direcții.

Sunt chestiuni pe care trebuie să le facă Primăria, mă refer la salubritate, de exemplu, la întreținerea spațiilor verzi, la mobilierul stradal, la iluminat public, drumuri, parcări, întreținere, asfaltare, animale abandonate, dar sunt și chestiuni specifice legate de autorizarea agenților economici, de salvamari că, uitați, suntem în contextul acesta în care plaja s-a lățit. Știți că se derulează o amplă acțiune, e un proiect european de nisipare, de lărgire a plajelor, și atunci se pune problema relocării punctelor de salvamari, care trebuie să fie mai aproape de apă.

Toate aceste acțiuni sunt absolut necesare pentru ca Mamaia să redevină atracția turistică numărul 1 a litoralului pe timp de vară.

Sigur că am înființat și un regulament după care funcționăm. Avem membrii din Primărie, de la serviciile de specialitate pe care vi le-am enumerat, dar avem și alte instituții, Direcția de Sănătate Publică, Asociația scafandrilor și a salvamarilor, jandarmi, IPJ, Apele Române șamd. Acesta este rostul acestui comandament, să pregătim ca activitatea turistică să se desfășoare în condiții foarte, foarte bune anul acesta, a spus edilul.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii