Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Liceu sau școală profesională?

ro

16 Jun, 2014 18:33 2105 Marime text
Nu doar elevii care se află în focul examenelor de bacalaureat au emoţii. Luni, au început înscrierile pentru evaluarea naţională, pentru elevii din clasa a opta. Unii au decis să sară peste această etapă și s-au înscris direct la școli profesionale.
Reînființarea școlilor profesionale a avut un real succes, astfel că aproximativ 700 de elevi au decis să se înscrie direct în astfel de instituții.
“Au fost căutate anumite școli în care elevii sunt preocupați să învețe o meserie care să le folosească în viață. Au dat examene, a fost o zi cu probe din educație tehnologică și apoi ei vor face diligențele să rămână cu acești copii, în final, în detrimentul altor școli care nu au reușit să își facă planul de școlarizare”, ne-a declarat Adriana Oprea, inspector școlar general adjunct.
Printre cele mai căutate școli profesionale se numără Liceele Auto, de servicii Virgil Madgearu din Constanța, respectiv liceul Ion Bănescu din Mangalia care pregătește viitori sudori pentru Șantierul Naval. Cei care vor totuși să meargă la liceu vor susține prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, pe 23 iunie. În ziua imediat următoare elevii care aparțin unei minorități naționale vor fi evaluați la Limba și literatura maternă. Pe 25 iunie Evaluarea Națională se va încheia cu proba scrisă la Matematică. Pe data de 27 iunie vor fi afișate rezultatele, iar elevii nemulțumiți pot depune contestații în ziua respectivă până la orele 20:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 1 iulie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii