Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Libertatea, văzută prin ochii tinerilor constănțeni

ro

26 May, 2014 19:47 2507 Marime text
Reprezentanții Penitenciarului de la Poarta Albă au lansat o provocare la care au răspuns zeci de elevi a șapte licee constănțene. Împreună, au dat o lecție de viață tuturor celor care au fost prezenți astăzi, într-un centru comercial din Constanța.
 

Cea de-a V-a ediție a proiectului  “Lecţii de Viaţă” a fost marcată , la malul mării, printr-un spectacol al libertății de exprimare.
 
„Suntem astăzi aici pentru a celebra libertatatea și ce înseamnă libertatea pentru fiecare adolescent. Proiectul Lecții de viață, desfășurat de Penitenciarul Poarta Albă în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Centrul de Resurse Educaționale Constanța, se află la cea de-a cincea ediție a proiectului de încheiere prin concursul Lecții de viață.” a precizat inspectorul principal Lăcrămioara Purice.
 
Proiectul a demarat la începutul anului școlar 2013, iar elevii unităților de învățământ partenere s-au prezentat la Poarta Albă, unde au susținut o serie de lecții deschise cu deținuții cu vârste apropiate. Psihologii spun că activitățile au avut ca scop conștientizarea celor implicați în legătură cu limitele libertății și cât de ușor poate fi încălcată aceasta.
 
„Prin intermediul activităților pe care le-au desfășurat elevii reușesc să facă diferența dintre un comportament adaptat solicitărilor din societate, un comportament adecvat și indezirabil din punct de vedere social și reușesc în același timp să-și însușească acele maniere comportamentale care să-i conducă către o adevărată inserție pe plan social.” a spus psiholog Irina Ermolaev, directorul CJRAE Constanța.
 
Pentru a marca așa cum se cuvine evenimentul, toți cei implicați au pregătit momente artistice. În sală au fost prezenți și 10 deținuți care îşi execută pedeapsa în regim deschis, selecţionaţi din rândul celor cu rezultate deosebite în activităţile de lucru și educaționale din cadrul Penitenciarului de la Poarta Albă.
 
Zeci de elevi din șapte licee constănțene au urcat pe scenă, iar fiecare și-a prezentat momentul său de libertate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii