Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Curs gratuit de perfecționare pentru profesori

ro

26 May, 2014 15:45 2385 Marime text
Primăria comunei Mihail Kogălniceanu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani, au făcut posibilă organizarea unui curs de perfecționare, gratuit, pentru cadrele didactice care predau limba engleză. Cu acest prilej, aproximativ 20 de profesori din județ au luat parte la cursul de pregătire Teaching-Knowledge -Test, desfășurat sub îndrumarea unui reprezentant British Council Romania.
Seminarul de perfecționare a fost găzduit la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu , unde cadrele didactice au beneficiat de  toate condițiile necesare unei bune desfășurări.

“Mă bucur mult că au ales comuna noastră, că au ales Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu. Am făcut apel la toate cadrele didactice de pe raza comunei și din împrejurimi, ca să participle la acest seminar. Este o ocazie unică, este un seminar gratuit, scopul acestui seminar fiind îmbunătățirea procesului instructiv-educativ pentru a avea rezultate mult mai bune cu elevii.” a declarat Floriana Petre, directorul adjunct al Liceului Mihail Kogălniceanu.
Participanții la acest curs sunt profesori de engleză care au ca scop dobândirea unor noi informații și perfecționarea competențelor profesionale.

„Meseria primordială a unui profesor este aceea de a se perfecționa continuu. Aceasta este și una dintre rațiunile prezenței mele la acest curs și cred că îmi oferă multe oportunități în cariera mea ca și cadru didactic, pentru viitor, dar și pentru carierea mea prezentă, pentru că îmi îmbunătățesc aptitudinile la clasă.” a afirmat Raisa Baianitz, cadru didactic.
Cursul de perfecționare se va încheia cu un examen Teaching-Knowledge-Test, pe care cadrele didactice îl vor susține în vederea obținerii unei calificări ce va fi recunoscută internațional.
„Este un examen de metodică, care este foarte necesar oricărui profesor în activitatea lui de la școală. Ce facem astăzi este practic să revizuim primele trei module ale acestui examen.” a spus formatorul Monica Ralea, reprezentant al British Council.
Examenul Teaching Knowledge Test este potrivit profesorilor care predau limba engleză la orice categorie de vârstă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii