Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Cum arată viitorul complex turistic din stațiunea balneară Amara (galerie foto)

ro

10 Dec, 2013 14:09 3208 Marime text
Localitatea Amara, din judeţul Ialomiţa, este una dintre cele mai căutate stațiuni balneare din România. Edilul Victor Moraru va construi aici un complex turistic dotat la cele mai înalte standarde.

“Avem de gând să contruis un nou complex balnear, nu numai un hotel de lux de 5 stele. Avem în proiect să construim o plajă de 5 stele, o bază de tratament de 5 stele, un complex balnear și turistic de 5 stele. Luăm în calcul să aducem și turiști străini, pentru că din octombrie a intrat în vigoare directiva Uniunii Europene nr. 24 care prevede decontarea cheltuielilor turiștilor de către Casele de Asigurări de Sănătate din Uniunea Europeană”, a declarat Victor Moraru, primarul orașului Amara.
Edilul și-a propus ca, în următorii ani, să atragă tot mai mulți turiști străini, bazându-se, în acest sens, pe o mai mare permisivitate a legislației europene, în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de către casele de asigurări de sănătate din Uniunea Europeană.

“Singura soluție pentru România și pentru Amara rămân aceste fonduri europene. Dacă ne raportăm la bugetul Uniunii Europene din 2007 până în 2013, suntem administrația din județul Ialomița care a absorbit cei mai mulți bani europeni, cele mai multe fonduri europene. Suntem evaluate correct de către celelalte instituții la nivel național și chiar sper să obținem punctaj mai mare față de celelalte localități care n-au accesat până acum, pentru că și experiența contează atunci cant ți se alocă fonduri europene”, a mai spus Victor Moraru, primarul orașului Amara.
Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, documentația urmând a fi depusă începând cu prima lună a anului 2014, și va acoperi bugetul necesar construirii unei baze de tratament, refacere și relaxare, a unei zone pentru tratamentul bolilor ce țin de aparatul locomotor, precum și a unui hotel de cinci stele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii