Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Bate vântul, dar degeaba!

ro

23 Sep, 2014 21:22 2478 Marime text
În ultimii ani, parcurile eoliene din judeţul Constanța au generat un surplus în bugetul comunităţilor. Însă, din 2012, dezvoltarea acestor parcuri a fost stopată din cauze legislative iar investitorii au fost nevoiţi să-şi retragă proiectele. Efectele măsurilor legislative au fost resimţite şi de comuna Peştera, acolo unde potenţialul industriei eoliene nu poate fi fructificat la maximum.
Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera, cea care are în acest moment în raza teritorială 30 de turbine, a ţinut să-i transmită premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă, ca un apel pentru deblocarea investiţiilor în domeniul eolian.
"Noile reglementări de tranzacționare a energiei electrice au dus la blocarea unuia dintre puținele sectoare ale economiei românești. Dacă în România nu sunt bune, de ce sunt bune în alte țări? Sau de ce alte țări se bat ca să atragă asemenea investiții?", a afirmat, cu prilejul unei conferințe de presă organizată azi, Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera.
Există în momentul de faţă un interes pentru construirea a 2000 de turbine eoliene în judeţul Constanța, iar primarul Valentin Vrabie consideră că revenirea la condiţiile legislative iniţiale ar facilita revigorarea industriei în segmentul industriei eolienelor.
"Guvernul României, care este cel mai în măsură să negocieze pentru România, ar putea să cheme la discuții acești investitori, să revină la schema de ajutor ulterioară, dar să le propună construirea acestor 2000 de turbine pe teritoriul județului Constanța", a mai spus edilul Valentin Vrabie.
În cazul în care demersul său nu va avea impact asupra guvernanţilor, primarul Valentin Vrabie este dispus să meargă şi mai departe cu acţiunea sa de reluare a investiţiilor într-un cadru legislativ adecvat.
"Intenționez să trimit o scrisoare inclusiv Președintelui României. Poate, prin posibilitatea dumnealui de a se adresa sau de a atrage atenția, va atrage mai mult interes în legătură cu acest subiect", a concluzionat primarul comunei Peștera.
Sistemul producerii energiei din surse regenerabile a suferit numeroase modificări legislative în ultimii 2 ani determinând în tot acest timp un blocaj al investiţiilor în domeniul eolian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cetatean 23 Sep, 2014 21:43 Intodeauna cind merge ceva in tara asta, se gasesc destui destepti sa strice acel lucru,pentru exploatare gazeleor de sist nu sa modificat legislatia