Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Amendat pentru că a aruncat gunoiul pe spațiul verde

ro

11 Oct, 2013 15:59 2582 Marime text
Un agent economic din staţiunea Venus s-a ales cu o amendă de 2.500 de lei după ce a aruncat gunoiul pe spaţiul verde. Mai mulţi saci burduşiţi cu reziduuri menajere tronau pe caldarâm, chiar la câţiva metri distanţă de Hipodromul Mangalia, unde mâine va avea loc o competiţie internaţională de galop. Făptaşul a fost uşor de identificat, pentru că poliţiştii locali din Mangalia au descoperit şi câteva role de la casa de marcat, inscripţionate cu numele firmei rău-intenţionate. Pentru această faptă, autorităţile din Mangalia au sesizat organele cu competenţă în această direcţie.
 
Sacii şi cutiile cu gunoi menajer aruncate la întâmplare au fost descoperite de directorul Hergheliei Mangalia, care a sesizat Poliţia Locală din Mangalia. Mai grav este faptul că a devenit o obişnuinţă pentru unii să arunce gunoaiele în zona Hergheliei şi nu numai. Iar pentru cai, cea mai mică pungă ajunsă pe pista de galop poate fi un real pericol.
 
“Noi, cu oamenii Hergheliei găsim astfel de evenimente […] chiar și la terenurile agricole care sunt dincolo spre vest de drumul național. Gunoaiele sunt pericol pentru toată lumea, pentru că e mediul în care trăim, nu neapărat pentru cai […] dar vine vântul și duce pe Hipodrom o pungă de plastic, vine calul în gallop, se sperie, se dă peste cap, se accidentează calul și se accidentează jocheul”, a declarat Istvan Antal, directorul Hergheliei Mangalia.
 
La faţa locului, reprezentanţii Primăriei au descoperit cu stupoare că reziduurile proveneau de la o unitate de alimentaţie publică din Venus. În plus, în zonă tronau în bătaia vântului metri de role de la casa de marcat, care au dat de gol făptaşul.
 
“Va fi sancționat […] sancțiunea va fi maximă. Atrag atenția celor care mai fac asemenea gesturi sau care intenționează să facă asemenea gesturi că vor fi sancționați, dar vor intra și pe o listă neagră pentru că este foarte important pentru noi să păstrăm orașul curat”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.
 
Agentul economic care a apelat la aceste practici este plecat din ţară şi nu a putut fi contactat. Cert este că pe numele firmei sale se va emite şi factura de ridicare a gunoiului în valoare de peste 600 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii