Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv 216 ani de la primul salt cu parașuta

ro

22 Oct, 2013 18:10 2117 Marime text
22 octombrie 1797 a fost ziua în care francezul Andre Jacques Garnerin a deschis prima parașută. De atunci, saltul cu baldachinul zburător a continuat să atragă tot mai mulți adepți. Și în județul Constanța, la Tuzla, doritorii pot testa senzația salturilor în gol sub supravegherea instructorilor autorizați.
Chiar dacă primul salt cu parașuta s-a făcut de la o înălțime de aproximativ 1.000 de metri, astăzi, amatorii de senzații tari pot sări în gol și de la 4000 de metri.
Desigur, în ultimii 216 ani nu s-a modificat doar distanța de aterizare, ci mai ales echipamentele de zbor. Daca Garnerin a sărit prima dată de la bordul unui balon cu aer cald, în zilele noastre salturile se fac din aeronave ultramoderne.

„ Echipamentul de zbor s-a modificat radical, colosal și impresionant de mult în ultimii 25 de ani, nu discutăm în ultmii 200 de ani. „ a declarat instructorul de parașutism, Adrian Constandache.
Cei care vor să testeze sentimentul de plutire trebuie să știe că nu este obligatorie parcurgerea unui curs în acest sens. La Tuzla se pot efectua și salturi în tandem, adică legat la echipamentul unui instructor autorizat.

„ Costul unui salt în tandem poate ajunge la 750 de lei, dacă parașutistul de ocazie vrea să imortalizeze momentul. În timp ce un curs complet poate costa până la 5.000 de lei. Cei care vor să experimenteze un salt în gol. „ a spus parașutistul Vlad.
„ Ar trebui în primul rând să știe că se poate să facă lucrul acesta fără să aibă o pregătire specifică înainte. Trebuie doar să fie clinic sănătos și să aibă vărsta minimă de 16 ani. ” a afirmat Cristina Mitchievici, PR în cadrul Regional Air.
Primul salt cu parașuta a fost făcut la data de 22 octombrie 1797.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii