Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mulți ani, Aurelia Lăpușan!

ro

29 Jul, 2013 18:32 2342 Marime text
După 30 de ani de carieră, Aurelia Lăpușan, poetă, prozatoare, publicistă, profesor universitar si jurnalist, a ajuns la final de activitate. Pentru respectul deosebit pe care i-l poartă dar și pentru contribuţia majoră pe care a adus-o Universităţii Ovidius, rectorul Dănuț Epure a organizat un eveniment deosebit.
„Este ziua în care Universitatea mă sărbătorește cu ocazia împlinirii a 65 de ani. Este un final de carieră în care închei frumos, 30 de ani de presă, co-rector, director de trust, 11 ani în Universitate.”a declarat Aurelia Lăpușan, conferențiar universitar.
Aurelia Lăpușan a obţinut titlul de doctor în teatrologie-filmologie, specializarea Teoria şi estetica teatrului, la Universitatea I.L. Caragiale din Bucureşti. Şi-a început activitatea la redacţia ziarului Teleormanul din Alexandria în 1973. Ulterior, a lucrat la redacţia Dobrogea Nouă, precum şi la Biblioteca Judeţeană Constanţa. În perioada anilor 1983-1990, a fost redactor-şef la ziarul Dobrogea Nouă şi, ulterior, redactor şi publicist comentator la ziarul Cuget liber. Între anii 2003-2006 a fost director general la trustul de presă Cuget liber, coordonând 210 angajaţi şi trei publicaţii. Din 2006 este conferenţiar universitar titular la Universitatea Ovidius.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii