Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facilităţi pentru angajare

ro

19 Jun, 2014 17:41 2132 Marime text
Societățile care angajează elevi și studenți în timpul vacanțelor beneficiază de subvenții de la Guvern în valoare de 250 de lei pentru fiecare lucrător din această categorie. Sezonul estival este la start, vacanța a început, astfel că patronii pot demara procedurile. Problema este că foarte puține firme sunt interesate de această facilitate. 250 de lei deducere la fiecare elev sau student angajat pentru perioada vacanțelor poate părea tentant pentru unii angajatori. Ei trebuie să știe însă că persoanele sub 18 ani nu pot lucra mai mult de șase ore pe zi și de asemenea studenții nu pot presta mai mult de opt ore. Birocrația și cheltuielile suplimentare scad din atractivitatea ideii.
“Celelalte cheltuieli pe care trebuie să le suporte angajatorul în afara celor 250 de lei, trebuie plătite de angajator. Condiția este ca angajarea să se facă după ce se termină anul școlar, nu înainte pentru că altfel nu pot beneficia de această subvenție. Dosarele se depun la agenția de șomaj și trebuie să cuprindă actele societății, adeverință de la școală, copie după cartea de identitate a persoanei, contractul de muncă, declarația angajatorului și anumite formulare tipizate”, ne-a declarat Elena Pană purtător de cuvânt AJOFM Constanța. Terasele și-au deschis porțile, iar studenții și elevii sunt dornici să se angajeze pe perioada verii. Stațiunile de pe litoral pot părea locurile ideale pentru afaceri de sezon, iar managerii ar putea profita de beneficii. Din câte se pare, patronii teraselor din Mamaia nu sunt foarte încântați de această subvenție și nici măcar nu o iau în calcul pentru perioada sezonului estival.
“Dacă l-ai angajat pe omul respectiv, nu primești subvenția imediat. Studenții și elevii vin azi la muncă, iar mâine se duc la plajă. Vor și să muncească și să se și distreze, iar acest lucru nu este posibil. Pentru ca să beneficiem de subvenție, noi trebuie să depunem o mulțime de acte pentru persoane care nu sunt serioase, în sensul că nu se prezintă zilnic la muncă”, ne-a declarat Claudiu, managerul unei terase din stațiunea Mamaia.
Tentantă sau nu, există câteva societăți care s-au interesat la sediul AJOFM de actele necesare pentru primirea subvenției, dar râmâne de văzut câte dintre acestea duce demersul până la capăt.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii