Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a dat startul campaniei curăţeniei de primăvară la Topalu De 8 Martie, doamnele şi domnişoarele sunt invitate la petrecere

ro

03 Mar, 2016 00:00 3293 Marime text
 

Primăvara, natura revine la viaţă, iar administraţiile locale din judeţ se apucă de treabă. De altfel, la Topalu, sezonul primăverii pare că a adus forţe proaspete administraţiei locale, care are în plan o serie de proiecte noi.
 
Unul dintre aceste proiecte vizează chiar curăţenia comunei. „În perioada următoare, vom începe curăţenia generală de primăvară pentru toate satele arondate comunei. Vom toaleta copacii de pe marginea drumului, vom vărui bordurile şi trunchiurile pomilor, vom astupa gropile cu piatră şi beton. Încercăm să îmbunătăţim aspectul comunei, care s-a degradat în această iarnă“, a declarat  primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat.
 
În ceea ce priveşte străzile comunei, autoritatea publică locală desfăşoară, în această perioadă, un proiect prin care acestea ar urma să fie asfaltate. 700.000 de lei va investi Primăria Topalu în infrastructura rutieră a comunei, mai ales că majoritatea drumurilor se află în pantă, ca şi comuna.    


 
Un alt proiect important, pe care administraţia îl vrea finalizat numaidecât, vizează restaurarea Cetăţii Capidava. Lucrările de reabilitare sunt în proporţie de 75% gata, însă administratorul firmei care s-a ocupat de lucrări, adică Mara Construct SRL, a fost arestat de DNA Constanţa, în momentul de faţă aflându-se sub control judiciar. Menţionăm, de asemenea, că Cetatea Capidava se subordonează Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, iar proiectul pentru reabilitarea obiectivului a fost realizat de CJC.
 

„Sperăm ca în primăvară să se reia lucrările, pentru că este un proiect destul de important. Având în vedere că avem şi Muzeul de Artă Plastică, şi poziţie excepţională pe malul Dunării, eu cred că este un peisaj atractiv pentru turişti, iar acestea sunt doar două motive pentru care ei ar trebui să vină la Topalu“, a precizat gospodarul-şef Gheorghe Murat.

 
Un vis al alesului local este construcţia unui port turistic în comună, proiect care s-ar afla deja pe agenda sa de lucru.

O nouă staţie de epurare la Topalu



De asemenea, autoritatea publică locală a comunei Topalu intenţionează să depună un proiect pentru construirea unei staţii de epurare, pentru care a realizat deja un studiu de fezabilitate. Viitoarea staţie de epurare ar urma să fie construită, pe bani europeni, chiar în localitatea Topalu. Deocamdată, funcţionarii Primăriei lucrează la documentaţia acestui proiect.

Petrecere dedicată femeilor, pe 8 Martie

De Ziua Femeii, toate doamnele şi domnişoarele comunei sunt aşteptate la o petrecere organizată de Primăria Topalu. Festivitatea, care va începe la ora 13.30, are loc la Căminul Cultural Topalu. Pe lângă delectarea cu muzica bună, reprezentantele sexului frumos sunt aşteptate să se înfrupte din cele mai bune delicatese, pregătite de o echipă de localnici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii