Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurarea Cetăţii Capidava bate pasul pe loc Străzile din Topalu, în reabilitare cu bani de la bugetul local

ro

14 Apr, 2016 00:00 2815 Marime text

 
La câţiva kilometri de judeţul Constanţa, pe malul Dunării, se află comuna Topalu. Cu o populaţie de aproximativ 1.800 de locuitori şi cu o suprafaţă agricolă de 7.000 de hectare, comuna constănţeană nu a cunoscut însă succesul, din cauza fondurilor puţine de care dispune.  
 
Cu toate acestea, autoritatea publică locală desfăşoară, în această perioadă, un proiect prin care străzile comunei ar urma să fie asfaltate. În acest sens, administraţia a alocat 700.000 de lei din buget pentru lucrările care vor consolida infrastructura rutieră a comunei.



De asemenea, tot în această perioadă, unitatea administrativ-teritorială a demarat campania de curăţenie generală din comună. Astfel, atât cele două sate arondate, respectiv Topalu şi Capidava, cât şi suprafaţa dintre cele două vor fi igienizate.
 

„Începem mai întâi cu spaţiile verzi. Toaletăm arborii, plantăm alţii noi, gropile din străzi le asfaltăm, bordurile şi trunchiurile copacilor le văruim. Pe parcursul sezonului rece, aspectul comunei s-a degradat, iar acum autorităţile locale încearcă să mai refacă ceea ce se poate şi unde se poate“, a precizat primarul Gheorghe Murat.


De asemenea, autoritatea publică locală a comunei Topalu intenţionează să depună un proiect privind construirea unei staţii de epurare, pentru care a realizat deja un studiu de fezabilitate. Viitoarea staţie de epurare ar urma să fie construită, pe bani europeni, chiar în localitatea Topalu. Deocamdată, funcţionarii Primăriei lucrează la documentaţia acestui proiect.
 
Şi reabilitarea Cetăţii Capidava se află în atenţia administraţiei locale. Deşi lucrările de restaurare sunt, în mare parte, gata, acestea au luat o pauză, deoarece administratorul firmei care s-a ocupat de lucrări, adică Mara Construct SRL, a fost arestat de DNA Constanţa, în momentul de faţă aflându-se sub control judiciar. Trebuie precizat că Cetatea Capidava este subordonată Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, iar proiectul pentru reabilitarea obiectivului a fost realizat de CJC.

Pentru comuna Topalu este foarte important proiectul privind restaurarea cetăţii, mai ales că în localitate mai există şi Muzeul de Artă Plastică, un alt obiectiv important care ar putea aduce turişti pe malul Dunării. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii