Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căminul de bătrâni din comuna Saraiu, un vis tot mai aproape de a deveni realitate

ro

26 Feb, 2015 00:00 2173 Marime text


Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, aşteaptă să primească veşti bune de la Guvern în ceea ce priveşte realizarea unui proiect de suflet ce prevede înfiinţarea unui cămin de bătrâni în localitate.

Şefa autorităţii locale a explicat că aproximativ 50 de persoane în vârstă trăiesc în condiţii greu de imaginat, în case degradate. Pentru a alina bătrâneţile acestor bunici, a iniţiat un proiect prin care va fi ridicat un cămin menit „a oferi un spaţiu în care aceşti oameni să ducă un trai demn“, după cum îşi doreşte primarul Dorinela Irimia. Proiectul este programat să fie demarat în cel mai scurt timp, de îndată ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va debloca fondurile. „Este un proiect în care ne-am pus tot sufletul, având în vedere că este vorba despre oameni neajutoraţi, oameni care ne-au crescut. Nu pot decât să mă bucur că a fost declarat eligibil. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm să intrăm pe linia de finanţare, pentru ca mai apoi să demarăm lucrările“, a spus Dorinela Irimia.



După finalizarea proiectului, toţi vârstnicii care în toamna vieţii nu au parte de norocul de a fi îngrijiţi cum se cuvine vor fi vor fi instituţionalizaţi în condiţii decente şi demne. „Căminul de bătrâni este prevăzut a fi construit cu 22 de camere cu câte două paturi şi cu grupuri sanitare proprii. De asemenea, bunicii vor avea la dispoziţie cabinete medicale, spălătorie, sală de mese şi spaţiu de recreere, unde vor avea acces la TV, la telefon şi chiar la Internet“, a explicat primarul Dorinela Irimia. Proiectul prevede, totodată, ca în curtea căminului să fie amenajat şi un parc de recreere în care vârstnicii să se poată plimba sau să se ocupe de grădinărit. Clădirea noului centru dedicat îngrijirii bătrânilor urmează să fie amplasată în cartierul cel mai nou al comunei, situat la ieşirea din Saraiu spre satul Dulgheru, de altfel, o zonă în plină dezvoltare, foarte curată şi liniştită.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii