Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biblioteca şi Biblionetul se vor muta în casă nouă Primăria Saraiu pregăteşte o surpriză tuturor pentru Ziua Comunei

ro

24 Jul, 2014 00:00 2353 Marime text
Comuna Saraiu a cunoscut în ultimii ani o adevărată schimbare. Piaţă agroalimentară nouă, un cămin cultural frumos şi modernizat, unul dintre cele mai frumoase parcuri din judeţ, dar şi un sediu al Primăriei care dă mereu impresia de proaspăt şi curat sunt doar câteva dintre elementele care fac din centrul comunei un mic colţ de paradis, totul fiind scăldat în parfumul florilor viu-colorate care împânzesc locul. Cu toate acestea, primarul Dorinela Irimia are un mare of. „De fiecare dată când ies sau când intru în Primărie am impresia că mă înghite un balaur! Clădirea-anexă a Primăriei, pe care nu am putut să o reabilităm până acum, ştirbeşte frumuseţea din jurul său. Însă i-am pus «gând rău». Lucrăm deja la ceea ce înseamnă reabilitarea sediului anexă, astfel încât şi această construcţie să arate bine şi să întregească armonios peisajul din împrejurimi“, a declarat liderul autorităţii locale, Dorinela Irimia. Şi nu doar că instituţia va intra într-un amplu proces de reabilitare şi înfrumuseţare, dar i se va da şi o funcţiune aparte. „Aici urmează să mutăm Biblioteca şi Biblionetul. Dorim să le facem o bucurie locuitorilor, astfel încât de Ziua Comunei, care va fi în luna octombrie, să putem inaugura într-un cadru festiv sediul nou reabilitat“, a declarat primarul Dorinela Irimia.

Proiecte depuse prin Grupul de Acţiune Locală

De asemenea, o altă lucrare de care autoritatea locală s-a ocupat în ultima perioadă a fost cea de împrejmuire a cimitirului din satul Dulgheru. „Administraţia publică locală s-a ocupat, în ultimele luni, de lucrările ce vizează refacerea şi sistematizarea cimitirului din Dulgheru, prin realizarea unei alei principale, ce va fi pavată, iar de aici vor fi asfaltate alei din două în două morminte“, a declarat şefa autorităţii publice locale din Saraiu.
„De asemenea, am depus trei proiecte prin Grupul de Acţiune Locală (GAL). Prima investiţie este în valoare de 150.000 de euro şi e centrată pe modernizarea Căminului Cultural din Saraiu, iar prin cea de a doua ne dorim să modernizăm drumurile din localitate, valoarea investiţiei acestui proiect fiind de aproximativ 100.000 de euro. Cel de-al treilea proiect, unde am ajuns în etapa de evaluare, prevede construirea unui teren de sport, prevăzut şi cu nocturnă, în localitatea Saraiu, care va fi poziţionat la intrarea în localitate. Astfel, echipa de fotbal nou-înfiinţată, Phoenix Saraiu, va avea ocazia să-şi primească echipele adversare pe propriul teren. Facem tot posibilul ca, până la jumătatea lunii octombrie, stadionul să fie deja finalizat“, a afirmat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

Branşamentele la reţeaua de apă, ţinute în loc de CJC

De asemenea, săptămâna viitoare sperăm că vom primi noutăţi privind proiectul de canalizare, asfaltare şi realizare a unui cămin de bătrâni la Saraiu. „Este un proiect de suflet, un proiect important pentru comunitate. Este vorba despre realizarea a 16 kilometri de canalizare şi asfaltarea ulterioară la Saraiu. A fost depus la Ministerul Dezvoltării şi aşteptăm veşti bune săptămâna viitoare. Sperăm că va fi eligibil pentru finanţare“, a spus primarul. Totodată, aceasta speră că cei de la Consiliul Judeţean Constanţa îşi vor întoarce faţa şi către comuna pe care o conduce şi vor acorda suma necesară finalizării unor lucrări importante. „Avem o adresă către CJC, pentru a ne sprijini cu suma de 89.000 de lei, în vederea realizării branşamentelor la reţeaua de apă în Saraiu. Nu este o sumă enormă, dar este nevoie de aceşti bani pentru a finaliza lucrarea, iar cei de la CJC încă nu au dat vreun semn că ar asculta cererile noastre“, a conchis primarul Dorinela Irimia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii