Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banii, eterna problemă a comunelor constănţene Primarul de la Saligny aşteaptă bani de la CJC pentru un cămin cultural

ro

15 May, 2014 00:00 1564 Marime text
Bani sunt din ce în ce mai puţini, iar viaţa este din ce în ce mai grea în comunele României. Nici cele mai multe dintre unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului Constanţa nu o duc prea bine la capitolul „buget“. Potrivit primarului comunei Saligny, Ion Beiu, în acest moment nu există bani pentru alte investiţii şi abia dacă pot fi finalizate cu succes lucrările demarate până la acest moment.
„Este o perioadă mai dificilă cea în care ne aflăm la momentul de faţă. Nu ne permitem să ne gândim încă la proiecte noi. Singura acţiune pe care am întreprins-o recent a fost o licitaţie publică pentru un lot de casă, licitaţie care este programată la finele lunii. În rest, nu putem decât să facem toate eforturile pentru a duce la bun sfârşit un important proiect, şi anume cel ce vizează amenajarea drumului de exploatare agricolă, lucrare ce se desfăşoară pe aproximativ 7 kilometri“, a declarat primarul Ion Beiu. „Se lucrează intens, până în prezent s-a realizat terasamentul, iar acum se toarnă primul strat de nisip şi de piatră“, a adăugat gospodarul-şef.
Drumul agricol la care se lucrează în prezent este important nu doar pentru locuitorii comunei, dar şi pentru toţi participanţii la trafic ce tranzitează zona comunei Saligny. Pe acest sector de drum va fi deviat traficul greu ce sufocă drumul naţional. Noua şosea destinată exploatării agricole va face legătura între toate cele trei sate arondate comunei: Făclia, Saligny şi Ştefan cel Mare.
O altă lucrare de anvergură pentru care gospodarul-şef aşteaptă de multă vreme ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa este construcţia unui cămin cultural în localitatea Ştefan cel Mare. „Investiţia pentru acest obiectiv este extrem de necesară, ţinând cont de faptul că locuitorii nu au posibilitatea unei alternative în materie de activitate culturală“, a încheiat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii