Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Atenţie, se filmează! Dubla 1, scena „alegeri locale“

ro

03 Sep, 2015 00:00 3502 Marime text
Nouă luni. În nouă luni se pot întâmpla multe. Atât durează până ce un (pui) de om ajunge pe această lume. Tot nouă luni au mai rămas şi până la alegerile locale de anul viitor. Un scrutin foarte interesant, aşteptat cu nerăbdare de mulţi. De unii, pentru a putea avea ocazia de a schimba ceva, iar aici ne referim strict la alegători, în timp ce alţii aşteaptă momentul pentru a ieşi din hibernarea în care au stat patru ani astfel încât lumea să îşi aducă aminte de existenţa lor pentru a-i vota, din nou, iar aici ne referim la o parte dintre actualii aleşi locali. Desigur, cele nouă luni vor trece mult mai uşor pentru acei edili-şefi şi gospodari-şefi care chiar au făcut ceva în anii în care au ocupat primul fotoliu al urbei sau al comunei. Sunt mulţi, sunt puţini, nu le vom face acum inventarul.
 
Cert este că, încet-încet, fiecare începe să „croşeteze“ la strategia sa de campanie. Cei mai buni dintre ei nu au prea mult de lucru şi lasă faptele să vorbească de la sine, lasă proiectele deja realizate să îi reprezinte. Este pancarta lor de propagandă. Şi ştim, avem astfel de exemple în judeţ care au arătat că, acolo unde mulţi au dat înapoi, ei au reuşit să obţină rezultate. Alţii, în schimb… ei bine, de la ei ar trebui să ne aşteptăm la jocuri de culise, la vorbe spuse după colţ, la promisiuni care încep cu „dacă mă votezi pe mine, o să…“, la atacuri murdare, la adevăruri trunchiate, la orice numai la o luptă dreaptă nu. Pentru că asta pot. Or de la un candidat care se pretează la lovituri sub centură nu ne putem aştepta să fie capabil să îşi ţină promisiunile.
 
Cum vom putea separa grâul de neghină, cum vom depista candidaţii reali, şi nu pe cei „vopsiţi“, dar şi cum se va transforma harta judeţului peste nouă luni vom afla într-un episod viitor al serialului care debutează odată la patru ani, intitulat „alegeri locale“.
Stay tuned!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii