Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asfaltarea comunei, proiect în stand-by la Guvern Școlile din comuna Ciocârlia au intrat într-un proces de igienizare

ro

25 Aug, 2016 00:00 2672 Marime text
 

Au mai rămas aproximativ două săptămâni până la începutul toamnei și doar trei săptămâni până la startul noului an școlar. La Ciocârlia, pregătirile sunt în toi pentru ca școlile comunei să primească elevii în spații curate și aerisite.
 

„În această perioadă, activitatea noastră se axează și este orientată către școlile din comună. Acestea se află acum în plină igienizare. Se văruiește, se curăță, se înlocuiesc anumite obiecte sparte sau stricate. Încercăm să le oferim elevilor spații primitoare în care pot învăța din această toamnă”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

 
Pe lângă intervențiile de reabilitare la unitățile de învățământ, administrația s-a ocupat și de alimentarea unităților școlare cu combustibil, pentru ca, la venirea sezonului rece, elevii să nu tremure de frig în bănci. Autoritatea publică locală se pregătește să finalizeze lucrările la baza sportivă din localitatea de reședință a comunei, acestea fiind gata în procent de 90%, dă asigurări gospodarul-șef. Imediat ce obiectivul va fi inaugurat, tinerii comunei formate din 3.000 de locuitori vor avea unde juca fotbal sau baschet.
 
Alte două proiecte ale administrației locale sunt în plină desfășurare. Ambele vizează construirea a două capele mortuare de 90 de metri pătrați. Una dintre ele este gata încă de la începutul anului, însă pentru cea de-a doua s-au așteptat fonduri. Ele sunt amenajate în localitățile Ciocârlia de Jos și Ciocârlia de Sus, iar în momentul de față se lucrează la pictura din interior. Ambele capele mortuare au necesitat o investiție de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei. Și aici lucrările sunt aproape finalizate - peste 90%.


 
Asfaltarea comunei reprezintă un alt obiectiv de pe agenda primarului. Autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Reprezentanții administrației susțin că nici măcar nu știu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sunt însă și proiecte pe care administrația locală de la Ciocârlia nu a reușit să le finalizeze, întrucât lipsa banilor și-a spus cuvântul. Un vis al autorităților locale de la Ciocârlia, dar care nu a devenit realitate este proiectul cantinei sociale, prin care ar fi trebuit să se asigure o masă caldă, zilnic, pentru pensionarii comunei.
 

„Vorbim de o comunitate formată din 3.350 de locuitori. Foarte mulți sunt pensionari. Pensia medie în comună este de patru milioane de lei vechi. Unui bătrân îi este foarte greu să trăiască cu acești bani o lună întreagă. Unde mai pui că trebuie să își cumpere și medicamente din acești bani! O cantină socială, în care aceștia ar putea primi o masă caldă, reprezintă salvarea pentru mulți dintre ei“, a conchis gospodarul-șef Traian Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii