Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Știripesurse.ro Umilință pentru DNA la ÎCCJ. Radu Mazăre i-a „fermecat” pe judecători

ro

09 Mar, 2016 16:03 9278 Marime text
 
 
DNA a suferit o nouă umilință la ÎCCJ! Radu Mazăre a câștigat meciul cu procurorii care-l puseseră sub control judiciar. Fostul primar al Constanței i-a ”fermecat” pe judecătorii care au decis că Mazăre poate pleca din țară și scapă de controlul judiciar, potrivit știripesurse.ro.
 
Iată minuta ședinței de judecată:
 
Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva încheierii din data de 19 februarie 2016, pronunțată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secția penală, în dosarul nr. 4453/1/2015.
 
Admite contestația formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan împotriva aceleiaşi încheieri.
Desfiinţează încheierea contestată numai în ceea ce priveşte dispoziţia de respingere ca neîntemeiată a cererii de modificare a controlului judiciar formulată de inculpatul Mazăre Radu Ştefan.
Reţine cauza spre rejudecare şi în fond:
Înlătură din conţinutul obligaţiilor impuse inculpatului Mazăre Radu Ştefan obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a României.
 
Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate.
Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpaţii Mazăre Radu Ştefan şi Strutinsky Sorin Gabriel, în sumă de câte 35 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei.
Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulată de parchet rămân în sarcina statului.
Definitivă.   
Pronunţată în Camera de Consiliu, astăzi, 09 martie 2016.


Integral pe stiripesurse.ro
Sursa text: stiripesurse.ro

UPDATE 18.20


Decizia de azi a fost luată în dosarul instrumentat de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti. În cauză, fostul primar al municipiului Constanţa a fost deferit Justiţiei alături de mai multe persoane, printre ele aflându-se fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa şi Sorin Strutinsky.  

În ciuda deciziei de azi, Mazăre nu poate pleca încă din ţară, potrivit surselor noastre. El este cercetat sub control judiciar în dosarul Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de fratele său, Alexandru Mazăre, senator al României, şi de Avraham Morgenstern.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii