Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știripesurse.ro Iohannis cere dezbatere națională pe tema educației

ro

14 Sep, 2015 10:55 1415 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la deschiderea anului școlar la Colegiul Ion Ghica din Târgoviște, pe care a declarat că îl consideră un „exemplu de performanță, conectare cu realitatea și inițiativă”. Cu această ocazie el a precizat că dorește să lanseze o dezbatere publică națională pe tema educației, potrivit știripesurse.ro
 
Iata cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis:
 
„Vreau să lansez educația ca temă de dezbatere națională.”
 
„Am în vedere modul în care a fost gândit și organizat învățămantul aici, la Colegiul Ion Ghica. Poate fi o sursă de inspirație pentru întregul sistem.”
 
„Ce vrem să învețe elevii la școală? Nu cred că ceea ce contează e cantitatea informației, ci capacitatea de a asigura un fundament de cunoștiinte și valori.”
 
„Ce opțiuni au elevii și cum promovăm performanța și meritocrația? Nu se măsoară doar prin note, ci pentru ca fiecare elev este încurajat să își descopere propriile aptitudini și interese și să aibă șansa de a o face. Ideea că toți știm de toate este depășită și neproductivă.”
 
„O societate este ca o echipă care câștigă dacă fiecare își găsește zona de expertiză.”
 
„Corelarea cu piața muncii, cu nevoile din societate - Ne dorim absolvenți care au perspective de carieră care sunt așteptați pe piața muncii. Parteneriatul cu mediul privat este esențial și trebuie încurajat. Cred că este responsabilitatea mea să vorbesc răspicat despre acest lucru.”
 
„Pot oferi cadrul pentru o dezbatere foarte serioasă asupra lor.”
 
„Aș dori să folosesc aceasta ocazie pentru a sublinia rolul învățământului profesional și tehnic. Contribuția sa la societatea viitorului implică parteneriat cu mediul priviat. Conectarea la acest tip de învățământ este diferența între o diplomă formală și o carieră de succes.”
 
„Școala și mediul economic trebuie să își regăsească parteneriatul firesc. Și universitățile pot colabora cu liceele pentru o tranziție adecvată.”
 
„Este necesară redobandirea statului social meritat al dascălilor.”
 
„Dezbatere națională serioasă privind educația. Nu voi gira modificari ale legislației fără o dezbatere publică consistentă.”




Text preluat de pe stiripesurse.ro



Sursa: stiripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii