Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie dedicată lui Hagi, cu ocazia zilei sale de naştere FC Viitorul a bătut Dinamo în „Groapă“ şi a acces în play-off

ro

06 Feb, 2017 00:00 1917 Marime text
FC Viitorul continuă şi în 2017 evoluţiile foarte bune din Liga 1. Sâmbătă, în primul meci oficial din noul an, liderul clasamentului a învins în deplasare Dinamo şi a obţinut calificarea matematică în turneul play-off.
 
În partida din etapa a 22-a a campionatului, FC Viitorul s-a impus în Bucureşti cu 2-1 (Boli 64, Fl. Coman 78 / D. Nistor 26), realizând a şasea victorie la rând! În ultimele şapte meciuri din Liga 1, bilanţul echipei constănţene e de şase succese şi un egal, ultimul eşec fiind pe 6 noiembrie anul trecut, 0-2 în deplasare cu Steaua. Fotbaliştii de la FC Viitorul i-au dedicat victoria cu Dinamo lui Hagi, care ieri a împlinit 52 de ani.
 
FC Viitorul (manager tehnic, Gică Hagi) a jucat cu: Râmniceanu - Benzar (cpt.), Ţâru, Boli, Cr. Ganea - Vână (46 N. Roşu), D. Nedelcu, Purece - A. Chiţu, Vl. Morar (57 Fl. Coman), G. Iancu (82 Hodorogea). Dinamo (antrenor, Ioan Andone) a mizat pe: Brănescu - Ceccarelli (82 Bawab), Nedelcearu, Marici, St. Filip - D. Nistor, Dudea, Palici (cpt.) - Hanca, Nemec, Mahlangu (77 D. Popa). Graţie acestui succes, FC Viitorul se menţine în continuare pe primul loc, având 45 de puncte în 22 de meciuri, după 14 victorii, trei egaluri şi cinci înfrângeri.

Cum a revenit Viitorul de la 0-1 

„Au fost două reprize diferite. În prima, Dinamo ne-a fost net superioară, jucătorii adversarilor jucând mai iute ca noi, fiind mai proaspeţi şi câştigând mijlocul terenului. Ne-au pus în dificultate în multe situaţii. Noi am fost greoi în joc. Cred că am venit prea târziu acasă din Italia, având doar un antrenament în ţară înaintea partidei. În a doua repriză, ne-am obişnuit însă, am şi făcut schimbările care trebuiau. Cei care au intrat au adus un plus mare. Am avut şi şansă, întrucât la 1-0, Dinamo putea face 2-0, a irosit o ocazie mare. Fericirea e mare, confirmăm ce am făcut bine anul trecut. Fiecare echipă ne va respecta probabil mult mai mult de acum înainte, ceea ce e bine. Suntem o echipă competitivă, valoroasă şi sperăm să mergem pe acest drum. Ne-am îndeplinit şi obiectivul de a ne califica în play-off, al doilea an consecutiv, un lucru extraordinar pentru noi“, a declarat Gică Hagi. În etapa următoare, FC Viitorul va juca la Ovidiu cu Pandurii Tg. Jiu, luni, 13 februarie, de la ora 17.30.

„La mulţi ani, Mister!“ 

La finalul partidei cu Dinamo, jucătorii Viitorului au îmbrăcat tricouri cu mesajul „La mulţi ani, Mister!“, iar un mesaj similar a prezentat, în tribună, şi galeria. „Le mulţumesc, la cât mă dedic şi eu lor, au făcut-o şi ei acum. E o chestie frumoasă. Sunt bucuros că sunt cu ei“, a spus Hagi. „Petrec în familie, nu îmi doresc decât sănătate. Mie nu-mi plac cadourile. Prietenie, sănătate şi atât. Stau cu familia. În afară de fotbal, îmi place să stau la masă, să mănânc şi să beau un pahar cu vin. Probabil că o să dau o seară la Constanţa, la hotel, că e mai ieftin (n.r. râde). Îi voi invita pe toţi, neamurile, echipa şi clubul“, a arătat „Regele“ după meciul cu Dinamo. „Cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor împlineşte astăzi (n.r. ieri) 52 de ani. Jucătorii, antrenorii şi conducerile tehnice şi administrative ale Academiei Hagi şi clubului FC Viitorul îi urează managerului tehnic al Viitorului multă sănătate, fericire, împliniri şi bucurii!“, a fost mesajul de pe site-ul oficial al Academiei Hagi.

Greu de bătut

Chestionat pe tema cuceririi titlului de către FC Viitorul, Hagi a răspuns: „Nimic nu e imposibil în viaţă, dacă munceşti, îţi doreşti şi te sacrifici. O ştiu şi jucătorii, le-am spus-o. Noi n-avem însă presiunea titlului, că nu ne-am fixat acest obiectiv. Jucăm fotbal de plăcere, să arătăm că suntem buni. Principiile noastre de bază sunt clare. Vrem să ne impunem, să marcăm goluri. Să avem un stil de joc ofensiv, bazat pe personalitate în teren. Suntem departe de a fi o echipă mare, dar ne remarcăm prin tinereţe şi talent, cu un antrenor foarte bun (n.r. râde), care încearcă să joace un fotbal bun. Nu ne place să ne apărăm. Jucăm bine colectiv şi suntem greu de bătut. Trebuie să fim competitivi şi în continuare şi să câştigăm meciuri de genul celui din această seară (n.r. sâmbătă seară), să învingem echipele din play-off, care sunt foarte puternice. Vorbim destul de uşor despre fotbalul românesc, dar avem o formaţie care s-a dus în primăvara europeană, deşi s-a confruntat cu probleme interne. Fotbalul românesc are necazuri financiare, de buget, nu sportive. Trebuie să dăm mai multă importanţă tinerilor. Dacă nu ai buget, e greu să creezi un mediu competitiv“.

„Bogăţia mea sunt tinerii“

Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc se felicită că a decis să investească în tineri, acum şapte ani. „Nu-mi pare rău de nimic din ce am făcut până acum în viaţă, iar cel mai mare lucru a fost acela de a investi în tineri. Am ştiut să o fac, acum şapte ani. Bogăţia mea sunt ei. Muncesc pentru ei, încercând să scoatem fotbalişti. Sunt fericit că am reuşit, ajungând la un nivel foarte bun. Din când în când mai scoatem câte un jucător, care se transferă în străinătate. Am ajuns la nivelul echipelor mari din România. Jucătorii noştri au cotă. Creştem în fiecare zi. Am doi copii legitimi, iar restul, peste 200, încercăm să-i ajutăm să devină valoroşi“, a arătat Gică Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii