Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alergător vine tocmai din Suedia Bebeluş adus în cursa „Family Run“ a Maratonului Nisipului de la Mamaia (galerie foto)

ro

23 Mar, 2017 00:00 2784 Marime text
La competiţia internaţională Maratonul Nisipului, care se va desfăşura la Mamaia, duminică, 26 martie, se estimează că participarea va fi de aproximativ 1.300 de persoane, în creştere faţă de ediţia trecută.
  
Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanţele de 42 de kilometri (maraton), 21 de kilometri (semimaraton) şi zece kilometri, cât şi crosul „Family Run“, de un kilometru. Startul se va da de la scena din piaţeta Perla. Alergătorii, români şi străini (unul va veni tocmai din Suedia), sunt de toate vârstele, existând şi categoria 60+.
 
„Ceea ce a început ca o alegare pe plajă, între prieteni, devine un fenomen sportiv internaţional. Ne bucurăm de o participare, atât internă, cât şi internaţională, peste aşteptări. În patru ani, am reuşit să ajungem de la 130 de participanţi la peste 1.200 de persoane. Sperăm ca şi la această ediţie să livrăm un eveniment de calitate, prin care să promovăm sportul individual şi în familie, dar şi staţiunea Mamaia“, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele AS SanaSport, unul dintre organizatorii evenimentului. 

Distracţie şi bună dispoziţie la „Family Run“ 

Startul general pentru probele competitive se va da la ora 10.00, iar pentru cursa „Family Run“, la ora 12.00. După ce vor ajunge pe plajă, cei care vor participa la cursele de 10, 21 şi 42 de kilometri vor face dreapta, limita fiind aproape de tabăra de la Năvodari (zece kilometri). Plus returul - se fac 21 de kilometri, iar cei de la maraton parcurg distanţa de două ori. „Acum ne aflăm în plin proces de validare a înscrierilor, care sunt momentan sistate la probele competitive. Ele vor fi reluate vineri şi sâmbătă, în funcţie de locurile disponibile. Momentan, se mai pot face înscrieri, pe site-ul evenimentului, doar la cursa Family Run, o întrecere populară, de familie, la care invităm cât mai mulţi constănţeni. Îi asigurăm că va fi distracţie şi bună dispoziţie“, a mai spus Daniel Antonaru.

Cerere inedită 

La cursa „Family Run“, după ce ajung pe plajă, concurenţii fac stânga, sosirea fiind la Radio Constanţa. „Se va alerga în familie. Echipa e formată din minimum doi membri, un adult şi un minor, şi maximum cinci membri. Până acum, sunt înscrise în jur de 120 de echipe, cu undeva la 360 - 400 de participanţi, noi fiind pregătiţi să primim 500. Copiii care vor alerga vor primi pachete şi medalii din partea sponsorilor. La această cursă, am fost sunat de o doamnă, care ne ruga să o lăsăm să aibă cu ea, la alergare, şi copilul ei de o lună şi o săptămână! I-am admis participarea, în schimb am rugat-o să ia startul printre ultimele persoane, pentru a evita orice incident. Va veni şi cu soţul, dar şi cu al doilea copil“, a dezvăluit Daniel Antonaru. 

Aleargă pentru o cauză nobilă 

Şi la această ediţie a Maratonului Nisipului, participanţii vor alerga pentru o cauză nobilă: scăderea ratei mortalităţii infantile neonatale, care la Constanţa a atins cote alarmante (de trei ori mai mare decât media europeană). Astfel, fondurile strânse în cadrul crosului „Family Run“ vor fi direcţionate pentru reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, prin proiectul social iniţiat de Asociaţia „Dăruieşte Aripi“. 

Sunt şi concurenţi de peste 60 de ani 

„Anul trecut, la întregul eveniment sportiv au fost în jur de 820 de participanţi. Acum estimăm 1.200 - 1.300 (800 la probele competitive şi 500 - maximumul pe care ni-l permitem la Family Run). Prezenţa va fi influenţată şi de vreme. Deocamdată, prognoza e favorabilă. Sperăm să avem cea mai bună vreme dintre ediţiile de până acum. În ce priveşte participarea internaţională, avem şi ţări noi faţă de anul trecut. Concurenţii din Republica Moldova sunt din nou cei mai numeroşi. Nu lipsesc nici alergători din Germania, Rusia, Grecia, Slovacia, vom avea chiar şi un participant din Suedia“, a mai spus Antonaru.
 
La cursa de zece kilometri, s-au înregistrat şi câteva solicitări de participare din partea unor tineri de 17 ani (limita minimă fiind de 18 ani). De asemenea, la categoria 60+, până în prezent s-au înscris în jur de 20 de iubitori ai mişcării. 

Cea mai frumoasă medalie 

Festivitatea de premiere va începe la ora 12.45, cu întrecerea „Family Run“, pentru ca răbdarea copiilor să nu fie pusă la încercare. Vor fi acordate 132 de premii: 22 la Open, 108 la şase categorii de vârstă (până în 19 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani şi 60+) şi premiile suplimentare, în valoare de 500 de lei, pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care, în ediţia trecută, a fost stabilit de Ghenadie Timbalist (două ore, 36 de minute şi două secunde), respectiv de Nicoleta Ciortan (trei ore, 17 minute şi 18 secunde). În acelaşi timp, vor fi premiate şi primele cinci familii clasate la crosul „Family Run“. Premiile au valoarea totală de 26.600 de lei.
 
Toţi concurenţii care vor încheia cursa vor primi o medalie în formă de scoică. „Ne place să credem că e cea mai frumoasă medalie pe care am făcut-o până în prezent“, a arătat Daniel Antonaru.
 
Sursa foto: 1 - Facebook (Dăruieşte aripi); galerie foto - ZIUA de Constanţa 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii