Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep debutează astăzi la Australian Open 2018. Ce rezultate a înregistrat în primul meci din precedentele două ediţii

ro

16 Jan, 2018 00:00 1727 Marime text
Constănţeanca Simona Halep, locul întâi în clasamentul WTA, va susţine în această dimineaţă primul meci la ediţia 2018 a Australian Open contra tinerei de 17 ani Destanee Aiava, din Australia, o jucătoare clasată pe locul 193 WTA şi beneficiară a unui wild-card.
 
Partida va fi a treia de pe arena Rod Laver şi nu va începe mai devreme de ora 5.30. Confruntarea va fi transmisă în direct de Eurosport. „După ce mi-am îndeplinit unul dintre visuri, locul întâi în lume, acum îmi doresc să câştig pentru prima dată şi un turneu de Grand Slam. Sunt concentrată pe jocul meu. Vreau ca de la meci la meci evoluţia mea să crească“, a declarat Simona Halep.
 
În precedentele două ediţii ale turneului de la Antipozi, constănţeanca a pierdut de fiecare dată din runda inaugurală la Australian Open, în faţa unei adversare mai slab cotate! În 2017, aflată pe locul patru în clasamentul mondial şi a patra favorită la primul turneu de Grand Slam al anului, Halep a cedat cu 3-6, 1-6 în faţa americancei Shelby Rogers (57 WTA).
 
Constănţeanca a declarat însă atunci că s-a confruntat cu probleme medicale la genunchi, care s-au acutizat în setul secund. La turneul din 2016, Simona Halep (locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 atunci) a pierdut în runda inaugurală în faţa chinezoaicei Zhang Shuai (133 WTA, sportivă care venea din calificări). „Adversara mea a fost mai bună. A jucat fără frică, cu un ritm bun şi a lovit fiecare minge. A simţit mingea. Eu am evoluat prea scurt în primul set. Sunt dezamăgită, dar a fost doar un meci, de mâine o iau de la capăt. Trebuie să îmi păstrez motivarea. Nu am simţit dureri, dar problemele medicale cu care m-am confruntat în ultima vreme au făcut să am un moral scăzut“, declara Halep. În urma acelei victorii, Shuai Zhang se califica pentru prima dată în turul doi al unei întreceri de Grand Slam.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii