Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sensei din Constanţa Samir Regep, inclus într-o academie britanică (galerie foto)

ro

08 Jul, 2014 00:00 5053 Marime text
Fondatorul academiei şi cel care coordonează activităţile acesteia este un român, Petrică Tănase, născut la Tulcea, în localitatea Topolog, acum 31 de ani

Instructorul principal de la Clubul Sportiv „Bogdan Ciubotariu“ din Constanţa, sensei Samir Regep (centură neagră 3 Dan Kempo K-1), a fost inclus, ca şef al departamentului Kempo K-1, într-o academie britanică, Academy of Military and Security Self Defence Systems, care aparţine, sub licenţă, de British and International Kickboxing and Martial Association (BIKMA).

„Sensei Samir Regep face parte acum din academia noastră. Atât conducerea BIKMA, cât şi eu, personal, i-am recunoscut gradul actual. Va reprezenta Kempo K-1 la cel mai înalt nivel, atât în România, cât şi peste hotare“, a declarat Petrică Tănase. „Conducerea academiei a primit din ţară referinţe pozitive despre mine. Mă voi ocupa de problemele ce ţin de Kempo K-1. În august, va avea loc un seminar la Constanţa, iar prin octombrie, sunt aşteptat în Anglia, la Adunarea Generală“, a spus şi sensei Samir Regep, care a primit licenţa şi scrisoarea de învestire.

„Fiecare membru e atent selecţionat”

De ce a fost ales instructorul constănţean de 46 de ani în academia britanică? „Nici nu este greu de răspuns. A contat faptul că şi-a dedicat viaţa sportului şi că are o vastă experienţă. Sunt mulţi instructori născuţi peste noapte în România, care se promovează pe Youtube. În cazul nostru, fiecare membru este atent selecţionat, după fapte, experienţă şi după cât de mult şi-a sacrificat anii de viaţă pe altarul artelor marţiale“, a mai spus Petrică Tănase.
„La Academy of Military and Security Self Defence Systems, suntem un grup ce are ca scop promovarea sportului şi a artelor marţiale“, a punctat fondatorul academiei britanice. Petrică Tănase locuieşte în Anglia, la Reading, de aproape trei ani, după ce a petrecut şase ani în Italia. „Nu pot spune că m-am stabilit definitiv în Anglia. Este greu pentru un om ca mine. Sunt român, îmi iubesc ţara şi tot ce îmi doresc este ca într-o zi să mă întorc“, a spus tânărul tulcean.

Puşcaş marin, expert în criminalistică şi în arte marţiale

Acesta a povestit şi cum a pătruns în lumea artelor marţiale. „Pe la 17 ani, am intrat în contact cu boxul, luând câteva lecţii pe ici, pe colo. Mi-am satisfăcut stagiul militar la Jandarmerie, fiind sergent şi ajutor de comandant de gardă. Am continuat această experienţă la Batalionul 307 Infanterie Marină Babadag, aproape doi ani, ca puşcaş marin. Fiind o fire ambiţioasă, am început pregătirea în Italia în Martial Arts, Krav Maga şi Security. Am urmat nenumărate cursuri, printre care cel de Investigator Privat şi Expert în Criminalistică. Mi-am continuat antrenamentele în Krav Maga, Spetsnaz, Jiu-Jitsu, Jeet Kune Do, Hashita, urmărind mai mulţi grand masteri, masteri, ex-colonei etc. Cam tot ce munceam investeam în mine. Era doar pasiunea care vorbea, parcă eram orbit. De-a lungul anilor, am urmat şi alte module de pregătire, fiind recunoscut de WASI (World Alliance for Security and Investigation ), WJJKO (World Jiu-Jitsu Kobudo Organization), WJJF (World Jiu-Jitsu Federation) sau BIKMA. Am primit şi titlurile de doctor în Science Security Protection and Martial Arts, grand master teacher sau shihan“, a arătat Petrică Tănase.

Gokhan Saki şi Peter Aerts, pe litoral?

Samir Regep continuă tratativele pentru a-l aduce la Constanţa, pentru un seminar, în luna august, pe luptătorul de dublă cetăţenie, olandeză şi turcă, Gökhan Saki. Dublu campion european la Muay-Thay, Saki (30 de ani) s-a născut în Olanda, la Schiedam, şi este primul câştigător turc al unui titlu K-1, impunându-se în 2008, în Hawaii, la K-1 World Grand Prix. În 2006, a fost finalist la întrecerea similară de la Amsterdam. Pe lângă Saki, Regep vrea să aducă la seminarul de peste o lună şi o altă celebritate din lumea luptelor, olandezul Peter Aerts (43 de ani), de trei ori campion K-1 World Grand Prix.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sevi 14 Sep, 2018 02:28 Interesată. Unde și când?