Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îi calcă pe urme lui Marian Oprea Constănţeanul Valentin Scanghel bate record după record în atletismul românesc

ro

01 Feb, 2013 23:00 3197 Marime text
atletism.jpgTânărul atlet constănţean Valentin Scanghel, de la CS Farul (antrenori Cecilia Gevat şi Alin Larion), a câştigat ieri proba de triplusalt a etapei întâi de la Campionatul Naţional de sală pentru juniori 2, de la Bucureşti, stabilind un nou record naţional de juniori 3. Scanghel s-a impus cu 14,61 m, la mare distanţă de ocupantul locului secund, Cristian Constantin (LPS Constanţa; antrenoare Carmen Botea), care a sărit 13,30 m! De menţionat că Scanghel este junior 3, mai mic cu doi ani decât Constantin.

„Este un rezultat extraordinar. Valentin a sărit, în ordine, 14,26 m, 14,07 m, 14,35 m, iar ultima încercare a fost superbă, 14,61 m! Însă Vali poate obţine rezultate şi mai bune decât atât. Visăm la 15 m, şi nu cu ochii deschişi, ci plini de realism şi de optimism. Băiatul nostru, component al lotului naţional, îi calcă pe urme vicecampionului olimpic Marian Oprea", a declarat Alin Larion. Valentin Scanghel a evoluat ieri şi într-o a doua probă, săritura în înălţime, unde s-a clasat pe locul şase, cu 1,70 m. Evoluţia a fost însă mai mult de antrenament. Oricum, chiar şi aşa, promiţătorul atlet este în progres faţă de anul trecut, când cel mai bun rezultat al său a fost 1,62 m.

Alin Larion s-a declarat mulţumit şi de evoluţiile altor doi sportivi pregătiţi de el şi de Cecilia Gevat, Nicoleta Zăvelcă şi Dragoş Mădulare, care şi-au bătut recordurile personale la întrecerea de la Bucureşti, în proba de 400 m. Cu 60,77 s, Zăvelcă a fost a patra, iar Mădulare a înregistrat timpul de 55,33 s, mai bun cu două secunde faţă de cea mai bună performanţă a sa.

Competiţia din capitală continuă astăzi, când, pe lângă Scanghel (la 60 m garduri), Zăvelcă (la 800 m) şi Cr. Constantin (la lungime), din partea Constanţei vor mai concura Ana-Maria Manea (CS Farul) - la 60 m garduri, Selin Raşid şi Vlad Dragomir (ambii, de la CSS1) - la lungime.

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii