Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halterofila Mariana Dumitrache a câştigat Cupa României (galerie foto)

ro

19 Mar, 2016 00:00 3298 Marime text
Halterofila constănţeană Mariana Dumitrache s-a clasat pe locul întâi la calificările pentru faza finală a Campionatului Naţional de seniori, întrecere care s-a desfăşurat la Bucureşti. 

Dumitrache a concurat la categoria 69 kg, iar victoria i-a adus şi Cupa României. Pregătită de Angheluş Beşleagă, Mariana a reprezentat CS Farul Constanţa la competiţia din capitală, la fel ca alţi şase sportivi antrenaţi de Beşleagă care au concurat la seniori (doi băieţi şi patru fete), calificându-se şi ei la etapa finală: Bianca Dumitrescu - locul 4 la categ. 48 kg, Iulia Mocanu - locul 3 la categ. +75 kg, Ionuţ Constantin - locul 4 la categ. 69 kg, Mariana Dumitraşcu - locul 5 la categ. +75 kg, Cosmin Sava - locul 8 la categ. 69 kg şi Alexandra Dumitrescu - locul 11 la categ. 75 kg.
 
„Mariana Dumitrache a realizat rezultate bune pentru începutul de an. Oricum, a evoluat mai bina ca la Campionatul European. Ionuţ Constantin s-a bătut cu trei componenţi ai loturilor naţionale. El are 17 ani, e în ultimul an de juniori II şi a realizat recorduri personale: 107 kg la smuls (faţă de 103 kg la antrenament) şi 140 kg la aruncat (faţă de 135). Dacă realiza 147 kg la aruncat, lua locul trei la total. Cosmin Sava e în primul an de juniori II. Alexandra Dumitrescu a venit după o accidentare (fractură la un deget de la piciorul stâng). A purtat ghips şi nu s-a putut pregăti. A evoluat doar cât să se poată califica“, a declarat Angheluş Beşleagă.

De la CS Farul s-au mai calificat la etapa finală seniorii Florin Bejenariu, Adrian Roşu şi Alin Olteanu, dar şi antrenorul lor, Aurel Tătaru, care a concurat şi el. În calificări, ieri, Florin Bejenariu a ocupat locul trei la categoria 85 kg, iar Adrian Roşu şi Aurel Tătaru au fost pe poziţia a patra la categoria 105 kg.  La categoria 85 kg a concurat şi Alin Olteanu, care a încheiat concursul pe locul cinci. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii