Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţi ai CS Farul Constanţa Florin Bejenariu şi Mariana Dumitrache, aproape de podium la Europenele de haltere (galerie foto)

ro

15 Dec, 2016 00:00 3952 Marime text
Clubul Sportiv Farul Constanţa a încheiat aproape de medalii, prin Florin Bejenariu şi Mariana Dumitrache, Campionatul European de haltere rezervat tineretului, întrecere care s-a disputat la Eilat, în Israel. Atât Bejenariu, cât şi Mariana Dumitrache au ocupat locul cinci, având evoluţii apreciate.
 
Florin Bejenariu a concurat la categoria 77 kg, clasându-se pe cinci la stilul smuls, cu 138 de kilograme. La aruncat (cu 166 kg) şi la total (cu 304 kg) a venit pe poziţia a şasea. „Evoluţiile lui Florin au fost foarte bune. A intrat în primii şase, ceea ce nu e puţin. El a concurat şi acum doi ani la Europene, iar atunci a luat medalie. Acum a avut o accidentare la genunchi, a fost operat şi încă nu e refăcut complet”, a declarat Aurel Tătaru, antrenor la CS Farul.

Medaliaţi la Naţionalele de seniori

De curând, Florin Bejenariu a concurat pentru CS Farul şi la faza finală a Campionatului Naţional de seniori, unde a cucerit trei medalii de argint la categoria 85 kg. La această întrecere au evoluat din partea clubului constănţean şi Aurel Tătaru (la categ. 105 kg), precum şi Adrian Roşu (la categ. plus 105 kg), ambii obţinând câte trei medalii de bronz. În vârstă de 22 de ani, Florin Bejenariu nu este constănţean, fiind transferat de CS Farul, anul trecut, de la Botoşani. Halterofilul este component al lotului naţional de tineret al României şi se pregăteşte la lot, urmând a aparţine şi la anul categoriei de vârstă tineret.

Record pentru România 

Mariana Dumitrache a evoluat la Campionatul European la categoria 69 kg şi a avut următoarele performanţe: la aruncat - locul 5 (111 kg), la smuls - locul 8 (84 kg), iar la total - locul 6 (195 kg). „Rezultatul nu e rău, e cam ce a reuşit ea anul acesta cel mai mult. Putea lua medalie la aruncat cu 115 kg, bronzul s-a obţinut cu 114 kg (l-a cucerit o româncă, Bianca Ioniţă), iar sportiva de pe locul 4 a reuşit tot 114 kg. Cu puţin mai multă atenţie putea urca pe podium şi Mariana. E o halterofilă cu potenţial. Anul trecut, a luat trei medalii la Europene, concurând la categoria 63 kg: argint la smuls (cu 83 kg) şi bronz la aruncat (cu 103 kg) şi la total. Nicio competiţie nu seamănă însă cu alta. Încă din vară am spus că întrecerea din Israel va fi una puternică. Mă aşteptam ca ruşii, care n-au fost la Jocurile Olimpice, să vină tare, cu oameni de medalii, de rezultat, ceea ce s-a şi întâmplat. Însă şi România a avut rezultate foarte bune, a luat 30 de medalii, un record la disciplina noastră”, a spus Angheluş Beşleagă, antrenorul de la club al Marianei Dumitrache.

Continuă la loturile naţionale

Angheluş Beşleagă, Aurel Tătaru, dar şi alţi antrenori de la cluburi din judeţul Constanţa, Mariana Dumitraşcu (LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa), Adrian Roşu şi Eduard Simineanu (CSO Ovidiu), au participat, timp de două zile, la Tâncăbeşti, la un curs de perfecţionare dedicat tehnicienilor din haltere. Cu acelaşi prilej, s-a desfăşurat şi o şedinţă de Birou Federal, în care, printre altele, s-au definitivat loturile naţionale pe anul 2017. De la CS Farul au fost menţinuţi în continuare Mariana Dumitrache, Florin Bejenariu (la tineret) şi Bianca Dumitrescu (la Centrul Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor de la Botoşani).
 
Sursa foto: Facebook
 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii