Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE. Reprezentanții organizației județene PSD Constanța anunță numele care ar putea intra în competiția pentru desemnarea candidatului la Primărie (FOTO)

ro

06 Apr, 2023 16:27 4503 Marime text

 Reprezentanții organizației județene a PSD Constanța susțin în aceste momente o conferință de presă pe teme de actualitate politică și din județ.

Sunt prezenți senatorul Felix Stroe, președintele PSD Constanța, Ion Dumitrache, președintele interimar al organizației municipale PSD Constanța, prim-vicepreședinte organizației județene, Daniel Georgescu, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna și președintele Organizației de Femei a PSD Constanța,  Nicolae Moga, fost parlamentar PSD, Gheorghe Nicolau, președintele organizației de seniori a PSD , Cosmin Ciobanu, președinte TSD județ, Nicu Lascu, președinte TSD organizația municipală, Luminița Vlădescu vicepreședinte PSD și Marilena Dragnea, subprefectul județului Constanța și secretar executiv al PSD Constanța.

În debutul conferinței, Felix Stroe vorbește despre ce se întâmplă în Primăria Constanța. 

 S-a instaurat haosul la conducerea orașului, spune Stroe. 

"Vreau să fac un apel către PNL și USR,  către alianța de dreapta să își asume proasta guvernare a orașului. Amiralul a pierdut controlul. Vedem oameni care se acuză reciproc, nu știu să conducă orașul Constanța."

Stroe mai afirmă că PSD nu este la conducerea orașului. 


"Suntem în opoziție și vom rămâne în opoziție, și vom pregăti o oferte serioase pentru alegerile locale de anul viitor.", mai spune Felix Stroe.

Președintele PSD Constanța menționează sprijinul pe care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a acordat județului Constanța. 
 

"Constanța a primit finanțare pentru 2 spitale din cele 28 care vor fi finanțate prin PNRR. Și noi ne-am implicat serios în discuțiile avute cu ministrul Sănătății", a mai declarat senatorul Felix Stroe.

Stroe spune că există însă riscul că aceste proiecte să fie risipite de administrația de dreapta de la Constanța.

Stroe vorbește despre cazul Mihai Lupu.


"Nu știu nimic mai mult decât imaginile care au apărut in presă, dar dezaprobam comportamentul președintelui Lupu. Ce se întâmplă mai departe din punct de vedere politic, este responsabilitatea PNL." spune Felix Stroe.

Când vor avea loc alegeri în interiorul organizației, Felix Stroe spune că va candida pentru un nou mandat de președinte al organizației PSD Constanța. 

Stroe vorbește și despre candidatul la Primăria Constanța.


Candidatul va fi stabilit de un studiu sociologic iar candidatura va fi aprobată în biroul permanent județean. Candidatul PSD va fi anunțat cel mai tarziu în toamna anului 2023.

Stroe spune ca PSD nu își permite să rateze alegerile locale de anul viitor.

 Dan Georgescu, director ACN, este doar unul dintre cei care își doresc să candideze. 

 Dan Georgescu, Horia Constantinescu, Vișan George, Cristina Dumitrache, Costin Răsăuțeanu sunt posibile nume care ar putea întra în competiția internă pentru Primărie. 

 Dumitrache, președintele Organizației municipale vorbește despre persoanele care sunt sondate pentru desemnarea viitorului candidat la Primăria Constanța


"Pe lista pentru un sondaj pentru desemnarea candidatului la Primăria Constanța sunt Mirela Matichescu și Corina Martin, Lucian Lungoci,  Horia Țuțuianu, Costin Răsăuțeanu și Horia Constantinescu".

 Vom face mai multe sondaje,  până ne lămurim cine stă cel mai bine.

 Vin la noi și oameni de la București cum este cazul lui Sorin Chiriță, fost city-manager al capitalei. 

 Chiriță nu este deocamdată în sondaj. 

Cât despre fostul primar, Decebal Făgădău, președintele Felix Stroe a spus că îl așteaptă în PSD, în timp ce Ion Dumitrache a trecut fugitiv peste întreabre. La rândul său, fostul senator Nicolae Moga spune că:

"Dacă pot reproșa ceva administrației Chițac este că lucrările preluate de la fostul primar sunt întârziate și prost făcute".

Pentru că a rămas dator să răspundă la câteva dintre întrebările adresate de jurnaliști, Ion Dumitrache a vorbit și el despre relația cu primarul Chițac.

"Relația cu primarul Constanței este una civilizată, cu 8 consilieri am reușit să trecem proiecte, amendamente, observații pe buget. Cum conduce domnul primar municipiului este responsabilitatea dânsului, va răspunde în fața alegegatorilor".

Astăzi am discutat despre aceste proiectele noastre împreună cu primarul Chițac și cu liderul nostru de grup, Costin Răsăuțeanu. 

Practic, Dumitrache lasă să se înțeleagă ca la nivelul Consiliului Local, PNL și PSD se înțeleg foarte bine.

Dumitrache vorbește în cadrul conferinței și despre scandalul cumpărării terenului de sub bufetul Felix din Mamaia, vânzare aprobată de CLM. Activul aparține firmei lui Dumitrache. Acesta spune ca a început demersurile de cumpărare a terenului din domeniul public privat al primăriei încă din 2005. Întrebat fiind ce vrea să construiască pe acest teren, pentru care va achita 1.500.000 euro, Dumitrache afirmă că vrea să facă un restaurant, conform PUZ-ului zonei.

Vreau să construiesc  conform PUZ , un restaurant , mi se permite P+2. 

Se trece rapid la alt subiect. Rotativa guvernamentală. Întrebați fiind dacă după această rotativă, PSD Constanța va avea funcția de prefect în teritoriu și reprezentanți în aparatul central, președintele organizației județene speră că filiala va fi bine reprezentată. În cazul în care în cele din urmă, postul de prefect ar reveni PSD, propunerea organizației pentru acest post este Marilena Dragnea.


"Dacă vom avea funcția de prefect, propunerea noastră va fi dna subprefect Mariana Dragnea", a anunțat Stroe Felix.

Mariana Gâju, primarul de la Cumpăna vorbește despre problemele primarilor care au nevoie de fonduri pentru dezvoltare și își exprimă punctul de vedere și cu privire la situația malului de pămînt de la Cumpăna, nemulțumită fiind de suspendarea lucrărilor de consolidare a malului.

" Trebuie să lucrăm pentru atragerea de fonduri pentru localități. Nu doresc să candidez nici pentru municipiul Constanța, nici pentru Consiliul Județean Constanța iar în partid mă interesează să fac echipă pentru a putea avea rezultate. 

"Trebuie să avem reprezentantul după rotativa care să ne sprijine să rezolvam probleme administrației publice locale".

Mariana Gâju spune că nu este o soluție evacuarea celor care locuiesc pe malul canalului surpat de la Cumpăna. A depus la Ministerul Dezvoltării o solicitare de alocare de fonduri pentru continuarea lucrărilor. 

Primarii PSD nu ar avea probleme penale!

Afirmația aparține președintelui organizației PSD, Felix Stroe.


Nu avem colegi cu probleme penale care să nu poată candida anul viitor. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii