Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dublu mixt cu Horia Tecău Simona Halep - „Nu m-am despărţit de Wim Fissette printr-un SMS“

ro

08 Dec, 2014 00:00 2873 Marime text
Constănţeanca Simona Halep a ţinut să lămurească lucrurile în ce priveşte încetarea colaborării cu antrenorul belgian Wim Fissette, cel care a pregătit-o pe parcursul acestui an
 
Simona Halep a dezvăluit ce a stat la baza despărţirii de tehnicianul Fisette şi ce aşteptări are în sezonul 2015, în care va lucra cu un antrenor nou. Dacă ar fi să aleagă, jucătoarea de 23 de ani ar da locul întâi mondial pe un titlu de Mare Şlem.
 
„Nu este adevărat, nu m-am despărţit printr-un SMS. Managerul meu, Virginia Ruzici, s-a ocupat atât când l-am cunoscut, cât şi la încheierea contractului. În februarie, dânsa mi l-a recomandat ca antrenor, eu nu-l cunoşteam. Am spus «OK, o să încerc». Contractul a fost până la Roland Garros, apoi l-am prelungit până după Singapore. Apoi, am decis să fac o schimbare. Doamna Ruzici a luat legătura cu Wim Fissette şi i-a comunicat hotărârea, iar eu i-am trimis un mesaj personal, că a fost un an bun, că este o persoană OK şi că a fost bine împreună. Apoi, i-am mulţumit oficial pe Facebook pentru tot anul. Nu cred că aşa ceva se consideră o despărţire prin SMS, aşa cum s-a spus şi cum s-a auzit. Cred că aşa trebuia să fie. Eu sunt împăcată de felul cum m-am despărţit de dânsul“, a declarat Simona Halep, sâmbătă, la Constanţa.

Simona vrea mai mult un titlu de Grand Slam decât locul 1 WTA

Sportiva de 23 de ani încheie anul 2014 pe locul trei în lume şi este conştientă că stagiunea viitoare va fi mai grea, pentru că „am multe puncte de apărat şi multe rezultate de refăcut“. „În 2014, am învăţat multe. Acum, am mult mai multă experienţă şi mult mai multă încredere că se poate. Voi lua turneu cu turneu, nu vreau să-mi pun presiune. Îmi doresc să joc cât de bine pot şi să văd cât de sus pot ajunge. Am încredere însă că va ieşi bine, ca şi în acest sezon. Pe Tomas (n.r. suedezul Thomas Hogstedt, noul ei consultant) nu prea îl ştiu, de aceea am hotărât să fie o lună de probă în Australia. Cu siguranţă însă că am foarte multe de învăţat de la el. Are experienţă mare cu jucătoarele de top. Sunt conştientă că mai trebuie să acumulez mult în tenis. Sunt deschisă pentru o colaborare şi voi vedea dacă va merge. Pe Victor Ioniţă l-am ales ca antrenor pentru că am încredere că va fi bine. Preparatorul fizic, Teo Cercel, cel cu care am lucrat în ultimii doi ani, rămâne în continuare. Sunt pregătită pentru orice, şi pentru succes, şi pentru eşec, dar am încredere că şi în 2015 voi avea rezultate bune. Aş dori mai mult să câştig un turneu de Grand Slam decât să mă clasez pe locul 1 WTA. Cred că orice jucător îşi doreşte asta. Sigur, şi prima poziţie e o ţintă. Însă întotdeauna mi-am dorit să-mi fixez un obiectiv mai slab, ca să nu am presiune. Aşa voi face şi în acest an. Vreau să joc meci cu meci şi turneu cu turneu. Vreau să mă menţin în top 10. Este primul meu an în top zece şi vreau să văd ce pot face ca să ajung şi mai sus. Vreau să învăţ să am grijă de corpul meu, de sănătatea mea, ca să fiu aptă la fiecare turneu“, a arătat Simona.

Cum s-au înţeles Tecău şi Rojer în 2014

Aflat pe locul 16 în ierarhia ATP de dublu masculin, Horia Tecău evoluează din acest an alături de un alt partener, olandezul Jean-Julien Rojer. Cei doi au avut o stagiune de succes, câştigând în 2014 opt titluri şi participând la Turneul Campionilor. „Mă aşteptam să ne înţelegem bine, să ne antrenăm bine şi să progresăm. Îl cunosc pe Jules de foarte mulţi ani, îi ştiu caracterul şi atitudinea. Ştiam că va ieşi bine şi că nivelul nostru de joc va creşte. Sigur, fiind un parteneriat nou, ne-a luat ceva timp să ne acomodăm. Jules a trecut de pe rever, unde a jucat în ultimii trei ani, pe partea dreaptă şi a trebuit să se acomodeze mai mult la jocul de retur. În primele luni, nu au venit rezultatele pe care ni le doream, dar pe parcurs şi, mai ales, spre sfârşitul anului, am reuşit să ne sudăm şi să reuşim un joc bun. Nu am mai avut înfrângeri surpriză, ci evoluţii constante, chiar am bătut echipe de top şi am fost aproape să-i învingem la Londra, la Turneul Campionilor, şi pe fraţii Bryan, liderii mondiali. În 2015, îmi doresc să nu am accidentări şi să pot juca întregul program de turnee pe care ni l-am făcut. Îmi doresc să câştig acel titlu de Grand Slam la dublu masculin care-mi lipseşte. Dar acesta e un obiectiv pe termen lung, în primul rând îmi doresc să mă bucur de tenis şi de locurile pe care le vizitez“, a arătat Horia.

Promisiunea Simonei către Horia

Fanii visează la un dublu mixt Horia Tecău - Simona Halep, cu atât mai mult cu cât cei doi sunt şi prieteni buni. „Simona mi-a promis că vom juca împreună un turneu de Grand Slam. E însă foarte greu să evoluezi şi la simplu, şi la dublu, mai ales când ajungi în semifinale şi în finale şi ai evoluţii constante în turnee de Grand Slam. Aştept acel moment, cu siguranţă vom juca dublu mixt împreună. Nu ştiu când va fi. Ne înţelegem foarte bine în afara terenului. Cred că şi pe teren va fi la fel“, a spus Horia. „Sunt pregătită de dublu mixt, dar, să fiu sinceră, mi-e cam teamă să joc, pentru că e o altă putere la băiatul din partea cealaltă. Îmi doresc însă mult să joc într-o zi cu Horia la dublu mixt“, a declarat şi Simona.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii