Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai bună din România Eliza Samara participă în Portugalia la finala circuitului mondial ITTF

ro

10 Dec, 2015 00:00 1667 Marime text


Finala circuitului mondial ITTF se desfăşoară, între 10 şi 13 decembrie, în Portugalia, la Lisabona, iar de la această puternică întrecere nu lipseşte cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România, constănţeanca Eliza Samara.
 
Campioană europeană de senioare la simplu, în acest an, şi medaliată cu argint la echipe şi la dublu fete, Eliza ocupă locul 20 în lume, iar la întrecerea din Portugalia este unica europeană get-beget! Finala circuitului mondial le reuneşte pe cele mai bune 16 jucătoare ale lumii în 2015, iar alături de Eliza mai sunt prezente Ai Fukuhara (Japonia, numărul 4 mondial), Yuling Zhu (China, 2), Mima Ito (Japonia, 11), Ning Ding (China, 3, campioană olimpică şi dublă campioană mondială, câştigătoare de două ori a Cupei Mondiale), Shiwen Liu (China, 1), Jihee Jeon (Coreea, 13), Kasumi Ishikawa (Japonia, 5), Ying Han (Germania, 9), Tianwei Feng (Singapore, 7), Meng Chen (China, 8), Haeun Yang (Coreea, 19), Hyowon Seo (Coreea, 12), Xiaona Shan (Germania, 17), Misako Wakamiya (Japonia, 34) şi Fu Yu (Portugalia, din partea ţării gazdă, 31). Ca rezerve figurează Hyojoo Choi (Coreea), Sayaka Hirano (Japonia) şi Petrissa Solja (Germania). În primul meci, Eliza o va întâlni pe Ying Han, din Germania.

Guoliang Liu, cel mai bun antrenor din lume pe 2015

Aseară, la Lisabona, Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a oferit laurii celor mai buni dintre cei buni, în ancheta mondială de final de an. La secţiunea „cel mai bun antrenor din lume pe 2015”, între cei trei nominalizaţi s-a aflat şi antrenorul Elizei Samara, constănţeanul Viorel Filimon (63 de ani), care a concurat pentru acest titlu cu un tehnician chinez, Guoliang Liu (39 de ani, selecţionerul reprezentativei masculine a Chinei), şi cu austriacul Qianli Qian (50 de ani, antrenorul echipei naţionale masculine a Austriei, născut în China şi naturalizat în 1988). Finalmente, antrenorul anului 2015 în lume a fost desemnat Guoliang Liu, însă nominalizarea lui Viorel Filimon este una importantă şi onorantă atât pentru reputatul tehnician constănţean, cât şi pentru tenisul de masă românesc şi european.

Sursa foto 2: ittf.com 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii