Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Jitcovici, pe locul patru la Maratonul Internaţional al Chişinăului

ro

19 Apr, 2016 00:00 3216 Marime text


Atletul Cătălin Jitcovici (22 de ani), student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, a ocupat locul trei la categoria sa de vârstă (20 - 29 de ani) şi patru la general în proba de zece kilometri a Maratonului Internaţional al Chişinăului.
 
Participarea la întrecere a fost una masivă, în cele patru probe, 42 km (maraton), 21 km (semi-maraton), 10 km şi 3 km, concurând 15.000 de alergători din 50 de ţări. Pe lângă Cătălin Jitcovici, Constanţa a mai fost reprezentată la Chişinău de Daniel Antonaru (preşedintele AS SanaSport), Adriana Bucur (care au concurat la 10 km) şi Paul Nuţu (care a evoluat la semi-maraton).
 
Cătălin Jitcovici s-a duelat în proba de zece kilometri şi cu Maxim Răileanu, din Republica Moldova, cel care-l învinsese la Maratonul Nisipului, de la Mamaia. Moldoveanul s-a clasat acum pe poziţia secundă, medalia de aur revenindu-i lui Mihail Lobovski, din Ucraina, iar cea de bronz, lui Mihai Bizniuc, un alt sportiv din Moldova.

„A fost o cursă interesantă, cu mulţi participanţi şi cu un traseu cam dificil. Am înregistrat un timp mai bun faţă de Maratonul Nisipului (33 de minute şi 40 de secunde, faţă de 36 de minute şi 53 de secunde), dar acum s-a alergat pe asfalt“, a declarat Cătălin Jitcovici, care este atlet legitimat la CS Farul Constanţa, unde e pregătit de antrenorul Alin Larion. În competiţiile în aer liber din acest sezon, organizate sub tutela Federaţiei Române de Atletism, Cătălin are ca obiectiv clasarea în primii şase în proba de 1.500 m.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii