Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurelian Chiţu, al treilea tunar al României FC Viitorul are cele mai multe goluri din Liga 1 înscrise cu piciorul stâng

ro

10 Mar, 2017 00:00 2427 Marime text
Posesor al unui stâng „de aur“, ca fotbalist, Gică Hagi a căutat după ce a devenit antrenor să aibă cât mulţi stângaci în echipă, tipul acesta de jucător fiind imprevizibil şi capabil să destabilizeze uşor apărarea adversă.
 
La FC Viitorul, echipa care începe turneul play-off al Ligii 1 de pe prima poziţie, „Regele“ pune mare accent pe acest aspect şi are succes, mărturie stând cifrele, care atestă că, dintre toate formaţiile din campionat, cea de pe litoral a marcat cele mai multe goluri cu piciorul stâng, 18. În sezonul regulat, FC Viitorul a avut al treilea atac al Ligii 1 (cu 39 de reuşite), după CFR Cluj (42) şi Dinamo (40). La capitolul defensivă, elevii lui Hagi stau şi mai bine, cu 22 de goluri primite, fiind pe primul loc (la egalitate cu Steaua) în topul apărărilor de fier ale campionatului.
 
Om de bază în defensiva standard a FC Viitorul (Benzar - Ţâru - Boli - Cr. Ganea), Bogdan Ţâru remarcă realizările echipei sale. „A fost o primă parte de campionat deosebită pentru noi. Am obţinut foarte mult victorii, iar jocul a fost constant şi consistent. Ne-am calificat în play-off şi ne luptăm pentru obţinerea unei poziţii cât mai bune în clasament la final. Toate echipele din play-off au şanse egale de a cuceri titlul. Noi am etalat un joc colectiv foarte bun, iar cu adversarele noastre din primele şase am jucat de la egal la egal. Sper să evoluăm la fel de bine şi în continuare. Să luăm fiecare partidă în parte şi să câştigăm“, punctează stoperul de 22 de ani.

„Sunt la capacitate maximă“

Jocul bun al lui Bogdan Ţâru vine şi pe fondul refacerii sale după o accidentare care l-a ţinut mult timp departe de gazon. „Este o perioadă foarte importantă pentru mine, pentru că am reuşit să mă pun pe picioare după o perioadă foarte grea. Mulţi oameni mi-au dat încredere şi m-au susţinut, iar acum sunt iar la capacitate maximă. Dar mai am de completat anumite lucruri, pentru a fi şi mai bun“, a precizat jucătorul, care îi aşteaptă pe spectatori în număr cât mai mare în tribunele stadionului de la Ovidiu. „Aportul publicului este extrem de important. Când a fost foarte multă lume la stadion, ne-am simţit mai puternici. Încurajările pe tot parcursul meciului i-au transformat pe fani în al 12-lea jucător al FC Viitorul“, a mai spus Bogdan Ţâru.

Egal şi victorie cu Dinamo 

În topul marcatorilor Ligii 1, Aurelian Chiţu ocupă locul trei, cu zece goluri marcate în sezonul regulat, pe podium mai fiind Azdren Llullaku (16 reuşite) şi Cristian Bud (11 goluri). FC Viitorul debutează în play-off luni, 13 martie, la Ovidiu, de la ora 20.30, contra lui Dinamo Bucureşti. În tur, acasă la Viitorul, scorul a fost egal, 1-1, iar echipa constănţeană a câştigat cu 2-1 disputa din retur, jucată în Bucureşti. Liga Profesionistă de Fotbal consideră meciul de luni unul cu risc mediu, observator de joc fiind delegat Marian Ivan, din Braşov. În etapa a doua din play-off, FC Viitorul evoluează în deplasare cu Steaua, sâmbătă, 18 martie, de la ora 20.30.

Vlad Morar şi Chiţu, în echipa etapei

În etapa a 25-a (penultima din sezonul regulat), FC Viitorul a trecut cu 5-0 în propriul fief de Poli Timişoara, iar în echipa ideală a rundei, stabilită de revista LPF, au fost incluşi doi jucători constănţeni, Vlad Morar (autor al unei triple) - ca mijlocaş dreapta şi Aurelian Chiţu - poziţionat mijlocaş stânga.
 
„Graţie celor trei reuşite, acesta a devenit primul jucător din istoria dobrogenilor care a izbutit o triplă în Liga 1 Orange. Pe lângă goluri, şi-a mai trecut în cont şi o pasă decisivă“, se spune despre Morar în revista Ligii. Descrierea lui Chiţu este: „Cu un gol şi o pasă decisivă, golgheterul dobrogenilor a ajuns la zece reuşite în ediţia curentă, în care a mai bifat şi trei pase decisive. Un jucător care îmbină foarte bine tehnica şi viteza de joc“.
 
Echipa rundei a 25-a a fost: E. Pap (ASA) - Al. Stan (Astra), Larie (CFR), Trtovac (Gaz Metan), St. Filip (Dinamo) - Vl. Morar (FC Viitorul), M. Roman (FC Botoşani), Budescu (Astra), A. Chiţu (FC Viitrorul) - Nemec (Dinamo), Kuku (FC Botoşani). Antrenor, Cosmin Contra (Dinamo).

Coman şi Nedelcu şi-au prelungit contractele

FC Viitorul a anunţat că atacantul Florinel Coman şi mijlocaşul Dragoş Nedelcu şi-au prelungit contractele cu echipa. Crescuţi în Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, Coman şi Nedelcu au semnat noi înţelegeri cu gruparea constănţeană, scadente în vara anului 2022. „FC Viitorul le urează cât mai multe realizări în tricoul negru-albastru lui Florin Coman şi Dragoş Nedelcu!“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
                     
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii