Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alex Arginteanu a evoluat accidentat Urmaşii lui Hercule şi frumoasele de la fitness bikini, în demonstraţie la Constanţa (galerie foto)

ro

28 Jul, 2014 00:00 4869 Marime text
Un centru comercial din Constanţa a găzduit, sâmbătă, o spectaculoasă demonstraţie de tip „Strongman“. Şapte urmaşi ai lui Hercule au evoluat în trei probe grele, patru dintre forţoşi fiind sportivi încercaţi, multipli medaliaţi, iar restul - novici care au încercat să le ţină piept veteranilor. Din prima categorie au făcut parte Claudiu Holeleu (Cluj), Silviu Urdea (Braşov), Vladimir Comorovschi (Bucureşti) şi Alex Arginteanu (Constanţa, care a fost sufletul competiţiei). Nou-intraţii în branşă, care s-au străduit să ţină pasul cu titanii, au fost Ramon Casagranda şi Moutasem Srie (din Bucureşti) şi Marcel Marin (din Constanţa). Deşi a fost accidentat la mâna stângă, Alex nu a dorit să-şi dezamăgească fanii, astfel că a concurat chiar şi în aceste condiţii.

„Se citea dorinţa în ochii lor”

În prima probă de forţă, o maşină a trebuit ridicată din îndreptare şi menţinută în priză cât mai mult timp, fără ajutorul chingilor. Această probă a avut la bază forţa prizei, iar sportivul care a menţinut cât mai mult maşina ridicată a fost declarat câştigător. În cea de-a doua probă, „Treptele puterii“, pe o scară formată din două trepte au fost urcate, contra cronometru (două minute), patru greutăţi, în ordine crescătoare: 220 kg, 240 kg, 260 kg, 280 kg. În ultima probă, concurenţii au urcat patru cauciucuri de câte 70 de kilograme, fiecare într-un jeep. Distanţa dintre maşină şi cauciucuri a fost de 15 metri. Cauciucurile au fost aduse, pe rând, în alergare, la maşină, şi încărcate. Pentru execuţia acestei probe au fost alocate 2,5 minute, iar cel mai bun timp a câştigat. „Mulţumesc tuturor celor prezenţi la eveniment pentru a-i susţine pe sportivi şi a-i încuraja. A fost public însemnat, ţinând cont că era vreme de plajă. Totul a decurs conform aşteptărilor şi a ieşit un show frumos. Felicitări şi începătorilor, care s-au descurcat extraordinar la prima lor întrecere Strongman. Pot spune că sunt nişte oameni câştigaţi pentru acest sport. Se citea dorinţa în ochii lor. Mi-am amintit de mine la întrecerea de debut, acum ceva ani”, a declarat Alex Arginteanu, care a anunţat că Strongman Mamaia 2014 (ediţia a patra) se va desfăşura pe 15 august.

Aplauze pentru fete

În pauzele probelor de strongmen, două sportive de fitness bikini, Diana Pivniceru (de la CS Farul Constanţa, dublă campioană naţională) şi Andreea Aretina (din Rădăuţi), au făcut demonstraţii de fitness. „Felicitări şi fetelor de la fitness, care au avut parte de cele mai multe aplauze”, a mai spus Arginteanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii