Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AJF Constanţa a adus modificări sistemului competiţional Liga a IV-a va fi formată dintr-o singură serie de 18 echipe

ro

10 Feb, 2015 00:00 3752 Marime text
Comitetul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa a stabilit, în ultima şedinţă, mai multe schimbări în ce priveşte sistemul competiţional 2015/2016. Astfel, în campionatul următor, Liga a IV-a va fi formată dintr-o singură serie, care va avea 18 echipe. În deschiderea meciurilor de seniori vor evolua echipele de juniori A. În momentul de faţă, Liga a IV-a este formată din două serii.

Liga a V-a va avea tot o serie, de 16 echipe, fiecare având obligativitatea înscrierii unei formaţii de copii sau juniori într-unul dintre următoarele campionate de copii şi juniori B, C, D, E, „Gheorghe Ola“ şi „Gheorghe Ene“. În acest campionat, la Liga a V-a sunt trei serii, stabilite pe criterii geografice. Ca o noutate, din sezonul viitor va fi introdusă Liga a VI-a, cu două sau trei serii de 12 - 16 echipe.
 
În ce priveşte sistemul de retrogradare-promovare, au fost adoptate următoarele reguli: la Liga a IV-a - locul 1 participă la barajul de promovare pentru Liga a III-a; locurile 17-18 retrogradează direct în Liga a V-a; echipele de pe locurile 15-16 susţin baraj cu formaţiile de pe locurile 3-4 din Liga a V-a. În cazul în care din Liga a III-a nu retrogradează nicio echipă şi campioana judeţului Constanţa promovează în eşalonul trei, se va devansa câte un loc; la Liga a V-a - locurile 1 şi 2 promovează direct în Liga a IV-a; locurile 3 şi 4 susţin baraj cu locurile 15 şi 16 din Liga a IV-a, după cum urmează: locul 3 cu locul 16, locul 4 cu locul 15; retrogradează în Liga a VI-a ultimele 2-3 echipe, în raport cu numărul seriilor de Liga a VI-a; echipele clasate pe locurile 1 şi 2 din cele 2-3 serii din Liga a VI-a promovează în Liga a V-a. Toate echipele promovate trebuie să îndeplinească condiţiile financiare şi infrastructura impuse de regulament.  

AJF îi va susţine financiar pe arbitrii stagiari

În Comitetul Executiv au fost adoptate alte trei hotărâri. Astfel, s-a hotărât ca AJF Constanţa să organizeze Şcoala de Antrenori C şi manageri sportivi la echipele care activează în competiţiile organizate de Asociaţie. De asemenea, AJF va susţine financiar arbitrii stagiari din ultima promoţie, cu 30% din valoarea echipamentului, după vizarea carnetului de arbitru şi achitarea contravalorii echipamentului achiziţionat. Comitetul Executiv a mai hotărât introducerea obligatorie a confruntării înainte de începerea jocului în Liga a V-a. Confruntarea va fi efectuată de arbitrii şi delegaţii echipelor care evoluează în acest eşalon, înainte de începerea partidei. Refuzul participării sau al efectuării confruntării se penalizează financiar: cu 100 de lei (la primul refuz) şi cu 200 de lei (începând de la al doilea refuz). Perioada de transferări din iarna acestui an este: la Liga a IV-a şi juniori A, B, C şi D - până pe 5 martie; la Liga a V-a şi juniori E - până pe 13 martie. 

Sursa foto: Academia Hagi
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • steven 10 Feb, 2015 18:29 Daca pana acum se cerea confruntare doar la liga 4,acum se cere si la a 5-a.Aici vor fi mari probleme deoarece multi jucatori activeaza sambata in liga 4-a si duminica in cea de-a 5-a.Sa vedem acum cati isi mai permit sa joace pe fals!Parerea mea e ca prin aceasta masura se da sansa mai multor jucatori(tineri)sa faca o mica miscare duminicala!!!