Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea de Primiri Urgenţe grevează cheltuielile Spitalului Judeţean

ro

20 Feb, 2013 23:01 1258 Marime text
spital_Dan_Capatana_020.jpgManagerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Dan Căpăţînă a declarat, ieri, că preluarea, din luna ianuarie a cheltuielilor Unităţii de Primiri Urgenţă va „uşura" unitatea sanitară de 120.000 de lei pe lună.

„În urma unei ordonanţe de urgenţă din 28 decembrie 2012 situaţia cheltuielilor de la nivelul Spitalului Judeţean va creşte cu 120.000 de lei. Fără a fi consultaţi, suntem nevoiţi să achităm toate facturile de la UPU, care înseamnă apă, căldură, curent, pază, telecomunicaţii. Aceste cheltuieli în plus înseamnă 20% din bugetul spitalului alocat medicamentelor.

Eu nu contest decizia Ministerului Sănătăţii, dar aceasta ar fi trebuit luată după stabilirea unui nou Contract-cadru şi a unui buget", a declarat Dan Căpăţînă, managerul Spitalului Judeţean. Oficialul Spitalului Judeţean a mai precizat că în aceste condiţii se va ajunge la acumularea de datorii către furnizori şi la scăderea calităţii actului medical. Unitatea sanitară mai are de recuperat de la Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate 1,6 milioane de lei, sumă care reprezintă serviciile medicale realizate în luna decembrie 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii