Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Topul liceelor constănţene cu elevi de nota 10 la simularea bacului (galerie foto)

ro

23 Mar, 2013 00:00 3527 Marime text
Elevii constănţeni, absolvenţi ai clasei a XII-a, care au susţinut cele trei probe scrise din cadrul simulării examenelor de bacalaureat, au aflat, ieri, notele obţinute. Pe unii rezultatele i-au bucurat, pe alţii i-au întristat. Primii sunt siguri că vor susţine cu brio adevăratele examene din sesiunea 2012-2012, restul însă ar trebui să se pună cu cartea pe burtă, dacă vor diplomă de bacalaureat. Note maxime au primit 31 de elevi, care învaţă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic George Călinescu, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia, Liceul Teoretic Callatis din Mangalia şi Colegiul Naţional de Artă Regina Maria.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a făcut ieri publice rezultatele celor trei probe scrise din cadrul simulării bacalaureatului. Prima probă, cea de Limbă şi Literatură Română s-a desfăşurat pe 11 martie. La probă au participat 5.951 de elevi. Pe primul loc, cu cele mai multe note de zece – 12 la număr, se situează Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, urmat de Colegiul Naţional Mihai Eminescu cu 3 note şi Liceul Teoretic George Călinescu cu 2 note. La polul opus se situează Liceul Jean Dinu din Adamclisi, unde toate notele obţinute de cei care susţinut proba de Limbă şi Literatură Română au fost mai mici de 5. Unitatea de învăţământ este urmată de Liceul Tehnologic Carsium din Hârşova, Liceul Agricol Poarta Albă şi Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, care au obţinut note între 1 şi 4. De asemenea, 293 de elevi au obţinut note cuprinse între 9 şi 9.99. Cele mai multe note 2.293 sunt mai mici de 5. Note cuprinse între 5 şi 5.99. sunt 1.083.

La proba de Matematică, care s-a desfăşurat pe 13 martie, au participat 4.776 elevi. Patru dintre ei, elevi la Liceul Teoretic Ovidius, au primit nota maximă – 10. Alţi 74 de elevi au fost notaţi cu note cuprinse într 9 şi 9.99. La polul opus sunt cei care au fost notaţi cu nota 1. În total 1.790 de elevi, au reuşit această „performanţă”. Alţi 1.695 de elevi au primit note cuprinse între 2 şi 4.99. În aceeaşi zi, a avut loc şi proba scrisă la Istoriei. Cu nota maximă 10 au fost notaţi treii elevi, care învaţă la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia şi Liceul Teoretic Traian. De asemenea, 32 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 9 şi 9.99. La polul opus sunt 141 de elevi, care au fost notaţi cu note cuprinse între 1 şi 4.99.

Pe 15 martie, elevii au susţinut simularea la proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie,atică, Geografie, Logică, Psihologie, Economie. La Anatomie şi fiziologie umană, doi elevi de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia şi unul de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. La Biologie vegetală şi animală, note de 10 au primit patru candidaţi: unul de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, unul de la Liceul Teoretic Ovidius şi doi de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia. La Chimie, au fost notaţi cu nota 10 trei elevi de la Liceul Teoretic Ovidius. Alţi doi candidaţi – unul de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi unul de la Liceul Teoretic Callatis din Mangalia, au primit note de 10 la proba de Fizică. Nu în ultimul rând, şase elevi au fost notaţi cu 10 la proba de Geografie. Aceştia sunt de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân (un elev), Liceul Teoretic Traian (patru elevi) şi
Colegiul Naţional de Artă Regina Maria (un elev).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii