Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa costă 12 milioane de lei

ro

11 Feb, 2015 00:00 1183 Marime text
În urma informaţiilor apărute în presă, care îi puneau la zid pe unii medici din cadrul secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, managerul unităţii sanitare, Dănuţ Căpăţînă, a luat atitudine.
 
„Anul trecut, au fost internaţi 7.483 de copii, dintre care 15 au murit, adică 0,20%. De la începutul anului, au fost internaţi 1.084 de copii, dintre care au decedat doi, adică 0,18%. Ordinul Ministerului Sănătăţii prevede o rată a mortalităţii de 0,5%. Nu mai vreau să aud acuze că medicii nu au grijă de copii şi că sunt criminali. Pentru orice deces produs în spital se face autopsie. Există o comisie care analizează decesul copiilor“, a explicat, ieri, în  contextul unei conferinţe de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Acesta a prezentat cazurile a doi copii salvaţi de medicii pediatri. „Pe data de 14 ianuarie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost adus un copil din Lumina. Era subnutrit, plin de răni, multiple leziuni de organe. Era un copil muribund. Medii au făcut tot posibilul şi l-au salvat. Am anunţat şi Protecţia Copilului, iar noi îl mai ţinem în spital. Un alt caz este al unui copil din Cuza Vodă. Medicii de pe secţia de Pediatrie au adunat bani pentru ca pacientul să fie operat în străinătate, pe cord“, a mai spus managerul spitalului.

 Promisiuni

 Managerul Dănuţ Căpăţînă a mai anunţat că, săptămâna trecută, în cadrul Consiliului de Administraţie, s-a discutat despre găsirea unor soluţii pentru reabilitarea secţiei de Pediatrie şi înfiinţarea unei secţii exterioare. Mai mult, pe data de 12 februarie, dr. Căpăţînă se va întâlni cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Potrivit managerului unităţii sanitare constănţene, ministrul a promis că va acorda fonduri pentru reabilitarea secţiei pentru copii. „Avem nevoie de 12 milioane de lei pentru reabilitarea secţiei de Pediatrie. Pentru construcţia unei secţii noi avem nevoie de 20 de milioane de euro. Chiar şi aşa, va exista în continuare problema numărului de paturi. În secţia de Pediatre sunt 90 de paturi. Locurile sunt insuficiente, deoarece la Spitalul Judeţean Constanţa vin copii din judeţ, dar şi din Tulcea, care nu mai are medici pediatri“, a mai precizat managerul Dănuţ Căpăţînă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii