Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme actuale ale economiei globale Conferinţă Internaţională, la Facultatea de Ştiinţe Economice

ro

31 May, 2013 00:00 2391 Marime text
Ajunsă la cea de-a zecea ediţie, Conferinţa Internaţională „Probleme actuale ale economiei globale”, organizată de Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (preşedinte al comitetului de organizare - rectorul prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, vicepreşedinte - decanul FSE, prof.univ.dr. Cerasela Spătariu), va reuni ca, în fiecare an, participanţi reprezentând universităţi de prestigiu, din ţară şi din străinătate, animaţi de dorinţa de a aborda teme economice de actualitate şi de a-şi prezenta rezultatele propriilor cercetări.

Prin cadrul de organizare şi secţiunile propuse, conferinţa reprezintă o oportunitate şi un argument pentru dezbatere, schimb de idei şi în ultimă instanţă, soluţii pentru mediul economic în contextul actual. Lucrările conferinţei se vor desfăşura pe următoarele secţiuni: Secţiunea I: Afaceri internaţionale şi integrare europeană (Subsecţiuni: Afaceri internaţionale; Integrare europeană; Strategii de dezvoltare regională), Secţiunea II: Economia şi administrarea afacerilor (Subsecţiuni: Economie şi informatică economică; Marketing - Management; Finanţe – Contabilitate).

Un nou Doctor Honoris Causa

Un moment aparte în cadrul conferinţei este decernarea titlului de Doctor Honoris Causa prof.univ.dr. Gheorghe ZAMAN, membru corespondent al Academiei Române, preşedintele Asociaţiei Generale a Economiştilor din România.  Astfel, manifestările prilejuite de Conferinţa internaţională „Probleme actuale ale economiei globale” Ediţia a X-a, oferă ocazia de a recunoaşte o personalitate în domeniul economic, care prin profesionalismul şi dăruirea în slujba ştiinţei economice, prestigiu şi credibilitate constituie un model pentru comunitatea academică. Calităţile de cercetător ştiinţific, recunoscute de cel mai înalt for ştiinţific al ţării - Academia Română, profesionalismul în slujba ştiinţei economice, modelul de responsabilitate patriotică a economistului, dovedit de-a lungul întregii cariere profesionale, sprijinul de care Facultatea de Ştiinţe Economice s-a bucurat în timp din partea profesorului, în calitate de Director al Institutului de Economie Naţională din cadrul Academiei Române, Preşedinte al Asociaţiei Generale a Economiştilor din România - reprezintă o parte dintre argumentele propunerii de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa. Festivitatea de decernare a titlului va avea loc mâine, ora 11.00, în Sala Senatului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii