Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 170.000 de PET-uri, pregătite pentru credincioşii constănţeni de Bobotează

ro

03 Jan, 2017 19:50 2308 Marime text
Joi, în Ajunul Bobotezei, la  ora 5.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

 La ora 7.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Apa sfințită va fi îmbuteliată, pe parcursul zilei, în 170.000 de PET-uri ce vor fi pregătite pentru credincioşii constănţeni.
 
Ulterior, la ora 11.00, ierarhul Tomisului va fi prezent la penitenciarul Poarta Albă, unde va oferi angajaților și deținuților sticluțe cu agheasmă și va rosti un cuvânt de învățătură;
 
 Arhiepiscopul Tomisului va poposi și la la schitul „Prodromița”, situat lângă localitatea Hârșova, ce are ca hram secundar „Botezul Domnului”. De aici, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu preoții și credincioșii, va merge în procesiune la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârșova, unde va fi săvârșită slujba de Sfinţire Mare a apei. Apoi, ierarhul va arunca 3 cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoși.

Sursa foto. ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii