Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniu delicos oferit de Arimex Comexim 2000 SRL Cum au sărbătorit Paștele pacienții constănțeni, internați la Spitalul Județean și cel de Boli Infecțioase

ro

14 Apr, 2015 00:00 2677 Marime text
Lumina dragostei și bucuriei pe calea Îndreptării, a Învierii a fost adusă atât la Spitalul Clinic Județean Sfântul Apostol Andrei, cât și la Spitalul de Boli Infecțioase, de către o echipă de „suflete deschise” ale societății Arimex Comexim 2000 SRL.

În ziua de Paște, personaje îndragite din desenele animate și din povești au alungat tristețea și lacrimile micuților internați în spital aducându-le Lumina dragostei și multe bucuriei. În minunata atmosferă de basm, Minnie mous-ul Crina, iepurașul năzdrăvan Sebi, buburuza Georgiana, Alba ca Zăpada Raluca și uriasul iepuroi Ștefan au vestit Învierea Domnului Iisus Hristos și, după ce au spart cu toți copii o gramadă de ouă roșii, au ciocnit zâmbetele și bună dispoziție.

Copii au fost fermecați și transformați în prinți și prințese. Alba ca Zăpada i-a pictat în fluturi, cățeluși și pisicuțe, iar Iepurilă i-a distrat cu un morcov uriaș. Apoi, la finalul petrecerii personajele îndrăgite au împărțit tuturor copiilor internați dulciuri și fructe, jucării, creioane colorate și cărți de desenat, din care micuții, colorând, vor descoperi dragostea lui Dumnezeu și vor afla despre Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Bucate tradiționale, pască, cozonaci și ouă roșii

Societatea Arimex Comexim 2000 SRL a servit pacienții de la Spitalul Județean de Urgență Constanța și Spitalul Municipal de Boli Infecțioase Constanța un meniu de sărbătoare. La micul dejun, pacienții au primit ceai cu lămâie, unt, câte un ou roșu, brânză topită, gem, caș de vacă, telemea, crenwurști de pui, ridichi, ceapă verde, iar ca supliment – biscuiți, lapte dulce și iaurt natural. Prânzul a fost și el delicios. Pe masă, pacienții au găsit borș de miel, supă de curcan a la grec, supă de pasăre cu găluște, supă de curcan cu tăieței, friptură de miel la tavă cu sos de vin și piure de cartofi , trunchi de merluciu la tavă, cartofi natur, cartofi la cuptor cu rozmarin și piept de pui înnăbușit, văcuță la tava cu piure de cartofi, stufat de miel, mâncare de spanac cu piept de pui și iaurt. Desertul a constat din cozonac cu cacao, nucă rahat și stafide, mere, mere coapte cu miere și stafide.

La cină, pacienții de la cele două unități sanitare au servit drob de miel, muștar, telemea vacă, salată mexicană de primăvara, salata de file de haddock cu legume și maioneză, budincă de paste cu brânză de vaci, salata Stroganoff cu piept de curcan, pulpe pui la tavă, budinca de paste cu brânză de vaci, spaghete cu pulpe pui în sos de roșii, salata orientală de primăvară, mămăliguță cu brânză și smântână, ceai cu lămâie. În cele două spitale, toate preparatele au fost sfințite de preoții Cristea Gigi, Ștefan Mircea și Toma Petre.
După ce au pregătit pască pentru toți pacienții din spital, dar și pentru alte biserici, echipa Arimex Comexim 2000 SRL și Asociația „Suflete deschise” au pregătit pacienților și un meniu pentru suflet, oferindu-le „Cuvantul scris”, o publicație care promovează învățături de credință, care prezintă teme de actualitate spirituală și care este oferită gratuit celor aflați în patul suferinței. „Mulțumim Arhiepiscopiei Tomisului, echipei Dobrogea SA și echipei Selgros Cash & Carry pentru grija și sprijinul acordat, iar tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică“, a declarat Petre Preda, administratorul societății Arimex Comexim 2000 SRL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii