Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşini şi utilaje agricole de ultimă generaţie Cel mai mare târg destinat agricultorilor a revenit la Constanţa (galerie foto)

ro

30 May, 2013 00:00 5850 Marime text
Tractoare, combine, maşini de erbicidat, pluguri, compactoare, freze, motopompe, cântare pentru cereale, substanţe pentru fertilizare şi protecţia plantelor, produse agricole şi alimentare, utilaje şi instalaţii pentru industria alimentară, produse ecologice şi tradiţionale, flori şi vinuri sunt expuse în staţiunea Mamaia, la Târgul ExpoAgroUtil.

Fermierii şi agricultorii din zona Dobrogea sunt invitaţi la cea de-a XXI-a ediţie a Târgului ExpoAgroUtil 2013. Între 29 mai şi 1 iunie, Camera de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa desfăşoară în staţiunea Mamaia, în parcarea Hotelului Perla, cea de-a XXI-a ediţie a Târgului ExpoAgroUtil. La târgul care reuneşte 42 de expozanţi sunt aşteptaţi fermierii din judeţul Constanţa. „Avem o suprafaţă de expunere de 4.000 de metri pătraţi, pe care au expus 42 de firme participante din România, patru din Italia şi Bulgaria. Mai mult, 31% dintre firmele româneşti sunt din Constanţa, restul expozanţilor reprezentând aproape toate judeţele ţării. În acest clasament, municipiul Bucureşti se află pe primul lor, cu o pondere de 22%”, a declarat preşedintele CCINA, Mihai Daraban. Ca şi la ediţia de anul trecut, şi în acest an, s-a renunţat la salonul interior, unde expuneau producătorii de vin, panificaţie, cofetărie, produse ecologice. Expoziţia este organizată pe următoarele secţiuni: tractoare, combine şi echipamente agricole, salon de produse ecologice, salon de flori, salon de finanţări şi asigurări pentru sectorul agrar. Panglica de deschidere a târgului a fost tăiată de preşedintele CCINA, Mihai Daraban, directorul CCINA, Dănuţ Jugănaru, prefectul Eugen Bola, primarul comunei Independenţa, Cristea Gâscan, primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu. Printre participanţii la târg se numără şi Primăria Cumpăna. Producătorii şi fermierii din Cumpăna sunt prezenţi la ExpoAgroUtil pentru al şaptelea an consecutiv.

Problemele agricultorilor, tema unui simpozion

În calendarul acţiunilor organizate în cadrul ExpoAgroUtil, ieri, a avut loc şi simpozionul de prezentate cu tema „problemele actuale ale agriculturii româneşti în context european”, în cadrul căruia specialişti din instituţii centrale, societăţi de finanţare au dezbătut teme de mare actualitate: agro-ecosistemele României, contractul de arendare conform noului Cod Civil, forme de asociere în domeniul agriculturii, facilitarea comerţului cu produse agro-alimentare în bazinul Mării Negre. Târgul poate fi vizitat astfel: 29 - 31 mai: 10.00 – 18.00, 1 iunie: 10.00 – 13.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii